Brugerbetaling for vielser i naturen

Hvis brylluppet skal stå mellem skovens træer eller ved søens vand, skal brudeparret til lommerne for at betale til giftefogeden. Fredensborg Kommune har netop indført brugerbetaling, og i Rudersdal er kommunen også på vej med brugerbetaling, hvis brud og gom ønsker at sige ja til hinanden uden for rådhuset. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Der er ikke grænser for, hvor fantasifuldt nogen gerne vil gifte sig. Jeg mener, at man må skelne mellem kirkelig vielse og borgerlig vielse. Hvis man er til en ceremoniel vielse og salmesang, foregår det i kirken. Hvis man ønsker at blive gift på rådhuset, er det blot en formel registrering. Efter min mening kunne man bare komme op på rådhuset og få et stempel, siger borgmester i Rudersdal, Erik Fabrin (V).

Så skrabet foregår den borgerlige vielse dog ikke på Rudersdal Rådhus, hvor rådssalen bliver pyntet med blomster og lys.

- Men derfra og til at vi skal afsætte tid og penge til at gå ud i skoven, er der et stykke. Der er nogen, hvor 100.000 kroner til et bryllup ikke slår dem af pinden, og så synes jeg ikke, at 2000 kroner til giftefogeden ødelægger noget, siger Erik Fabrin, som blandt andet har deltaget i et bryllup, hvor brudeparret boede ned til en lille sø. De ønskede at komme sejlende i en båd og blive viet på søbredden omgivet af familie og venner.

I Fredensborg er det lidt billigere end i Rudersdal at få borgmesteren med til bryllup. Her har det siden 1. juni kostet 500 kroner at blive viet uden for rådhuset.