Brug håndværkerfradraget på børnepasning

Håndværkerfradraget eller boligJobordningen, som det hedder, fortsætter i 2016 og 2017. Nu skal den støtte energiforbedringer, klima og modvirke sort arbejde.

Den nye version af BoligJobordningen er lidt anderledes end den gamle fra 2014 og 2015. Før kunne du kun få fradrag op til 15.000 kr. pr. person over 18 år for arbejdslønnen til arbejde.

Fra i går og hele 2016 og 2017 kan du få et fradrag for op til 12.000 kr. pr. person pr. år for arbejdsløn. Det er til til håndværksydelser,energiforbedringer og/eller klimatilpasning. Det skriver Bolius.dk.

Oven i det kan der hentes et fradrag på 6.000 kr. pr. person pr. år for arbejdsløn til serviceydelser - fx rengøring, børnepasning og havearbejde. Dette arbejde behøver altså ikke være "grønt" - fradraget skal nemlig modvirke sort arbejde.

Man skal være over 18 år for at kunne få fradraget. Ægtefæller og samlevere med fælles økonomi kan som de eneste dele fradraget, som de har lyst. Skal børn over 18 år i en husstand have fradrag for udgiften, skal de have betalt et beløb svarende til fradraget. Det skal betales elektronisk, enten til håndværkeren eller til forældrene.

Se SKATs webside om, hvad du kan trække fra her.

Ifølge Finansministeriet kan du i 2016 og 2017 få fradrag for lønudgifter ved en række energiforbedringer af boligen. Det kan være isolering og udskiftning af tag, udskiftning af vinduer og døre, isolering af ydervægge, installation af solceller, husstandsvindmøller, jordvarme, biokedelanlæg, gasfyr, fjernvarmeunits, varmeanlæg, visse varmepumper og varmestyringsanlæg.

Ved klimatilpasning kan du få fradrag for lønudgifter til installation eller forbedring af afløbs- og vandinstallationer, kloakarbejder på egen grund, udskiftning af kloakrør, fornyelse og etablering af dræn, udskiftning af opsamlingstank, nedsivningsanlæg, regnvandsfaskiner, rodzoneanlæg og minirensningsanlæg.

Der kan altså fradrages 18.000 kr. pr. person pr. år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

metaldetektor

Henrik tabte sin guldring: Fundet med hjælp fra lokal facebookgruppe

Hund, kat og hest

Hader dit dyr nytårskrudt? Her er, hvad du kan gøre

unge hjemløse

Slut med unge sofa-sovere: København opfører 36 ’skæve boliger’

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere