Bronzehold benådet: Tvangsnedrykning afværget på målstregen

Efter usikkerhed om næste års Superliga-licens, har DBU's licensappeludvalg i dag valgt alligevel at tildele Lyngby en licens.

Den sidste måneds tid har været en emotionel rutsjebanetur for Lyngby Boldklub.

For mens klubben sportsligt muligvis er på vej mod det bedste resultat i 25 år, så halter det udenfor banen.

Usikkerhed omkring klubbens økonomi gjorde, at DBU's licensudvalg, der godkender fodboldklubber til at spille i Superligaen, i første omgang ikke udstedte en licens til Lyngby for den kommende sæson.

Men heldigvis for Lyngby er licensen nu kommet i hus, og klubben kan fortsætte i landets bedste række den kommende sæson. Det fremgår af en pressemeddelelse på DBU's hjemmeside.

- Vi er stolte over den sæson, vi har præsteret inde på banen, og at vi nu har ryddet den sidste usikkerhed af banen i forhold til næste sæson, gør, at vi ydmygt kan kigge fremad, siger Lyngby Boldklubs formand, Torben Jensen, til klubbens hjemmeside.

Usikkerheden om klubbens Superliga-deltagelse opstod, fordi licensudvalget ikke vurderede, at Lyngby Boldklub kunne dokumentere, at de havde penge til at fortsætte driften gennem hele 2017/18-sæsonen.

Den afgørelse appellerede Lyngby, og sagen endte derfor i stedet hos DBU's licensappeludvalg. Og efter at Lyngby Boldklubs ejere, Hellerup Finans, besluttede at tilføre klubben yderligere 20 millioner kroner, så var det altså nok til at appeludvalget udstedte en licens.

Mens Lyngby ventede på en afgørelse, har klubben også offentligt meldt ud, at de stillede sig uforstående over for udvalgets beslutning, og at de havde svært ved at starte en dialog med DBU.

Derfor har DBU, i forbindelse med nyheden om Lyngbys nu udstedte licens, også kritiseret Lyngby Boldklubs håndtering af sagen.

Stadig problemer for Lyngby

Men selvom dagen i dag må siges at være glædelig for Lyngby, så er himlen ikke helt skyfri.

Klubbens ejer, Hellerup Finans, er nemlig blevet stævnet for fire millioner kroner af en aktionær. Det skriver Økonomisk Ugebrev.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik