Bronzebusten er ikke det første kunsttyveri

Et kostbart Rembrandt-maleri samt et maleri af Bellini blev tilbage i januar 1999 stjålet fra Nivågaard Malerisamling i Nordsjælland.

Malerierne, der var ca. 200 millioner kr. værd, blev stjålet af tre mænd under en aktion mod museet, hvor en kustode blev slået ned.

Dengang var den første teori, at tyvene havde kidnappet billederne for at få løsepenge.

Sagen var i lang tid et mysterium, men i marts anholdt Hørsholm Politi de tre mænd. Først nægtede de alt, men senere tilstod en 31-årig anholdt gerningsmand i retten.

Den 31-årige mand forklarede, at det var ham, der klippede snorene over til de to malerier af henholdsvis Rembrandt og Bellini, og at det var ham, der kørte flugtbilen.

I retten fortalte han, at han og en medgerningsmand fik 80.000 kroner til deling for at "hente" billederne. Han ville dog ikke sige noget om, hvem der skulle have de to malerier.

I pressen kom det frem at tyveriet var en ren "Olsenbanden", da de tre tyve både havde begået tyveriet hurtigt og på en enkel og opfindsom måde. Men som i de folkekære film, blev de til sidst fanget. Tyvene var tydeligvis amatører på feltet. Efter tyveriet var de gået i byen og havde gemt billederne i en bil på en P-plads.

Tyveriet blev i 1999 betegnet som Danmarkshistoriens største røveri.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

brand i ishøj gildbroevej

play36 boliger ødelagt efter brand i etageejendom: 91 beboere skal genhuses

Mobiltelefon, opkald

Efter flere falske politi-opkald: Opfordrer borgere til at passe på

brand ishøj

Beboer løsladt efter voldsom brand i Ishøj

retten i Roskilde

78-årig dømt for hvidvask af næsten 50 millioner kroner

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere