Brøndbys ubrugelige sejr forstærker krise

Mentalt er Brøndby helt nede efter dramatisk Europa League-exit til SV Ried torsdag aften, hvor Brøndby formøblede 4-0-føring og røg ud trods 4-2-sejr.

Spillerne i Brøndby IF gik fra ekstase til helvede i løbet af torsdagens Europa League-kvalifikationskamp hjemme mod østrigske SV Ried.
Ekstase, fordi holdet var foran 4-0 i returkampen og dermed var videre. Men en tur i helvede endte det med, fordi de østrigske gæster i de sidste 20 minutter scorede to gange til slutresultatet 4-2 til Brøndby, hvilket sendte værterne ud på reglen om flest scorede udebanemål.
En ganske smertefuld sejr, der kommer efter weekendens 1-4-lussing hjemme til AC Horsens i Superligaen, hvor Brøndby heller ikke har imponeret i de tre første kampe.
Men trods de skuffende resultater er der ikke krise i klubben, mener anfører Clarence Goodson.
- Krise er et forfærdelig ord at bruge. Vi har kun spillet få kampe i sæsonen. Men hvis vi ikke klarer os godt om 10, 12 eller 14 kampe fra nu, så kan du komme tilbage og tale om krise, siger den amerikanske forsvarsspiller.
Han skal sammen med træner Henrik Jensen forsøge at løfte holdet op igen, så det ikke bliver til en ny nedtur på søndag, hvor en svær udekamp i Odense venter mod OB's Champions League-helte.
Den rutinerede venstre back Thomas Rasmussen indrømmer, at kampen mod Ried bliver svær at glemme lige med det samme.
- Denne skuffelse bliver svær at komme sig over, siger han
- Mentalt koster det bare så meget at skulle rejse sig efter sådan noget. Men vi bliver nødt til at rejse os, ellers bliver vi kørt over i Odense, forklarer Thomas Rasmussen.
De blot 7.759 tilskuere på Brøndby Stadion leverede generelt en god stemning, og især efter 4-0-scoringen kort efter pausen lignede det et fremragende comeback for Brøndby efter 0-2-nederlaget i Østrig.
Stemningen blev dog igen ond og grim ved slutfløjtet. Spillere og træneren måtte finde sig i at blive svinet til.
Henrik Jensen skal sørge for, at resultaterne snart går Brøndbys vej igen, ellers kommer ledelsen, som har fredet ham efter nederlaget til Horsens, under pres for at fyre træneren.
Det ved Henrik Jensen selv. Det samme gør spillerne, selvom ingen af parterne vil tale om emnet. Henrik Jensen forsøger at tage de positive ting med fra sejren i returkampen.
- Vi spillede fantastiske 70 minutter, og det kan godt være, at I fra pressen siger, at vi har scoringsproblemer, men det viste kampen i hvert fald ikke. Vi producerede mange chancer, også i Østrig, mener Henrik Jensen.
Fantastisk var spillet nu ikke, men et lyspunkt var den 20-årige kantspiller Osama Akharraz. Han scorede til 3-0 og 4-0, men det er rutinerede spillere som Jan Kristiansen og Michael Krohn Dehli, der scorede Brøndbys første to mål, som skal få Brøndby oven på igen.
For ellers står Brøndby måske over for en yderst besværlig sæson, selvom den nærmest kun er begyndt.