Brøndby-bølle får fængsel for fodboldvold

19-årig hooligan blev onsdag idømt fire måneders fængsel for fodboldballade. Derudover får han kampkarantæne.

Det eneste fodbold, en 19-årig mand fra Brøndby Strand kommer til at se de næste to år, bliver enten kampe på tv eller kampe på et lavt sportsligt niveau.
Onsdag blev manden nemlig idømt en fængselsstraf for vold i forbindelse med en fodboldkamp, og Københavns Vestegns Politi har samtidig givet manden karantæne.
Det betyder, at han ikke må gå til fodboldkampe i Superligaen, 1. og 2. division samt landskampe og internationale kampe i Uefa-regi.
Den 19-årige er dømt for at have kastet sten og flasker efter politiet i forbindelse med en kamp mellem Brøndby og FC København den 24. september.
- Han er Brøndby-fan, men han kan ikke sættes i forbindelse med den ballade, som i øvrigt var ved den kamp, fortæller Nina-Maria Hansen, som var anklager i sagen.
Som så ofte før i det storkøbenhavnske lokalopgør endte kampen i september i optøjer og masseslagsmål mellem tilhængere fra begge hold. 28 personer blev anholdt.
Det 19-åriges angreb på politiet skete, da politifolkene var i færd med at anholde en anden person. Men hans træfsikkerhed var dog ikke bedre, end Brøndbyangribernes har været i efterårssæsonen, så hverken flasker eller sten ramte betjentene.
De upræcise kast var dog nok til, at Retten i Glostrup onsdag idømte manden en straf på fire måneders fængsel. Retten valgte delvist at forbarme sig over manden og gjorde tre af månederne betinget.
Med i straffen er en tidligere dom på 40 dages fængsel, som den 19-årige tidligere har indkasseret for blandt andet at have begået hærværk i forbindelse med fodboldkampe.
Hvis den 19-årige skulle finde den kommende tid svær at fordrive - nu hvor han ikke må gå til fodboldkampe - så gav retten også en løsning på det.
Manden blev nemlig oven i det hele idømt 80 timers samfundstjeneste, der skal afvikles inden et år.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik