Brøndby åbner med 1-1 mod oprykker

Debutanterne var i fokus, da Brøndby og FC Vestsjælland delte 1-1. Andrew Hjulsager og Dennis Sørensen nettede.

Brøndby tog føringen, da man søndag åbnede sin superligasæson mod FC Vestsjælland. Men de blågule måtte nøjes med 1-1 efter en intens affære mod de flot fightende oprykkere fra Slagelse.

Debutanterne Martin Ørnskov og Andrew Hjulsager sørgede ellers for 1-0 til Brøndby ved halv tid, da rutinerede Ørnskov med en lang pasning fandt kun 18-årige Hjulsager, som køligt lobbede bolden over den fremstormende FCV-keeper.

Men gæsterne havde også et par skarpe debutanter, der midt i anden halvleg skabte udligningen. Oliver Lund leverede et godt forarbejde og et indlæg, som Dennis Sørensen, der er vendt hjem efter et ophold i tysk fodbold, let headede ind til 1-1.

Spillemæssigt virkede værterne til tider mere frigjorte end længe, og den nye Brøndbytræner, Thomas Frank, kunne med tilfredshed se sine spillere have bolden meget i den første del af opgøret. Men noget chanceorgie blev dysten dog aldrig.

De 18.770 fremmødte på Brøndby Stadion havde langt hen ad vejen ellers en fornøjelig søndag, men i anden halvleg sværmede gæsterne efterhånden mere og mere omkring debuterende Lukas Hradecky i hjemmeholdets bur.

FC Vestsjælland stillede ganske uvant for cheftræner Ove Pedersen op med tre mand i bagkæden og med wingbacks på kanterne. Det gav en kompakt defensiv, men der var til gengæld også lidt langt mellem de offensive indslag i den anden ende, indtil Pedersen i anden halvleg ændrede til 4-4-2.

FCV debuterede i landets bedste række med en uafgjort, og får en ny chance for at markere sig, når de lørdag tager imod AGF hjemme i Slagelse. Brøndbys næste opgave er Sønderjyske på udebane.