Broget skadesbillede efter voldsom brand: Flere beboere slap heldigt

Nogle af de brandramte beboere på Tingvej på Amager vil snart kunne vende tilbage til deres lejligheder, fortæller boligforeningens direktør. Men for andre kan der gå helt op til et år.

Selvom lørdagens voldsomme brand i ejendom på Tingvej på Amager har efterladt mange af beboerne uden hjem og ejendele, så er der alligevel enkelte lyspunkter at spore midt i tragedien.

Nogle af lejlighederne i de nederste etager er nemlig sluppet nogenlunde billigt fra branden, fortæller Kaare Vestermann, som er direktør i boligforeningen Vibo, som har ejendommen.

- Dem på første og stueetagen kan muligvis flytte ind allerede om en uge eller to. Det er forventningen lige nu. Det er meget overraskende, at man kan hælde så meget vand på en bygning, og så er der ikke flere skader, siger han til TV 2 Lorry.

Ifølge Kaare Vestermann tyder meget på, at der ikke er sket sodskader eller vandskader i de nederste etager, men dette er man i øjeblikket ved at dobbelttjekke, før beboerne kan flytte tilbage i deres lejligheder.

- Der er ikke målt fugt endnu, men der skal tjekkes i for eksempel installationsskakter. Der skal vi ind og sikre, at lejlighederne er trygge at bo i, siger han.

Beboere på øverste etage må genhuses længe

Mens lejlighederne i de nederste etager ser ud til at være sluppet billigt, ser situationen dog stik modsat ud for beboerne på de øverste etager.

- Alle på øverste etage må regne med at være genhuset i rigtig lang tid, siger Kaare Vestermann og tilføjer, at det langt hen ad vejen er beboernes forsikringsselskaber, der skal sørge for genhusning.

Malene Troelsen, som er driftchef for løsøre i firmaet SSG, har de sidste tre dage været ude og besigtige 18 af lejlighederne og lavet skadesservice på vegne af tre forsikringsselskaber.

Ifølge hendes vurdering kan der meget vel gå helt op mod et år, før beboerne på fjerdesalen kan vende tilbage til deres lejligheder.

- De lejligheder, der ligger tættest på arnestedet, er selvfølgelig noget voldsomt skadet kontra dem, der ligger længere nede. Lejlighederne på fjerdesal er hårdt ramt. Der er åbent til himlen og en del skadet indbo. Det er ikke usandsynligt, at der kommer til at gå et år, hvor beboerne må genhuses, siger Malene Troelsen til TV 2 Lorry.

60 personer måtte evakueres under branden.
60 personer måtte evakueres under branden.

Hun fortæller endvidere, at lejlighederne på tredjesal bærer præg af både vand- og sodskader. Hvor længe beboerne her må vente, før de kan vende tilbage, er dog endnu for tidligt at spå om.

- Det er svært at sætte tidshorisont på. Det kommer an på, hvordan vandet er løbet i etagerne eller væggene. Det er der nogle, der skal ind og lave målinger på og vurdere, siger Malene Troelsen, der sammen med en taksator har gennemgået i alt 18 lejligheder i hele ejendommen. Hun forklarer, at der tegner sig et broget billede af, hvor meget folk har mistet.

- Jeg har endnu ikke noget bud på, hvor store skadesbeløbene er. Det er meget sporadisk, hvad der er skadet. Men mange har mistet alt fra møbler til tøj og sko. Hvorimod de ting, der står inde i skabe i de lejelmål, vi har besøgt, ser ud til at klare den og kan rengøres tilfredsstillende, siger hun.

Forsøger at finde løsning til beboere uden indboforsikring

Ifølge direktør i Vibo, Kaare Vestermann, har man fra boligforeningens side valgt at stoppe med at opkræve husleje for de lejemål, som lige nu ikke er beboelige. På den måde kommer ingen til at betale dobbelt husleje – heller ikke dem uden indboforsikring, som der desværre er en del af.

- Det er jo forfærdeligt. De mennesker, som har mistet indbo har typisk heller ikke mulighed for at blive genhuset. Men vi forsøger at finde en eller anden løsning til dem. Vi har den ikke endnu, men vi knokler for at finde en løsning for alle

- Vi prøver at finde noget i vores ledige boliger. Alle er genhuset nu af kommunen, og for dem, der ikke har forsikring, finder vi en varig løsning, siger Kaare Vestermann.

Nedenfor kan du se et indslag om lørdagens brand på Tingvej på Amager.

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik