To broer lukkes over trafikerede veje i Rødovre

To broer i Rødovre er blevet lukket på grund af rust og svamp. Det vil få konsekvenser for en masse skoleelever, som nu må søge andre veje.

I Rødovre har kommunen taget et kig på de forskellige broer og fundet ud af, at to stibroer er i fare for sammenstyrtning. 

Det drejer sig dels om den blå stibro over Roskildevej, som i sin stålkonstruktion er blevet temmelig medtaget af rust. Derudover handler det om den røde stibro på Avedøre Havnevej, som er blevet angrebet af svamp i træværket. 

Begge broer er ramt i en sådan grad, at kommunen har valgt at lukke dem, da de ikke længere har bæreevnen til at klare trafikken. 

quote Vi har 300 elever, som benytter broen til og fra skole.

Anja Kjeldsen, souschef, Hendriksholm Skole

Lukningen betyder, at det vil være en farefuld færd, når man som elev på Hendriksholm Skole eller Milestedet Skole skal frem og tilbage. Eleverne vil nemlig skulle krydse de meget trafikerede Roskildevej og Avedøre Havnevej frem til broerne igen forventes åbnet til næste sommer.

Det er noget, der bekymrer Anja Kjeldsen, som er souschef på Hendriksholm Skole. 

- Det bliver et problem for mange af vores elever. Vi har 300 elever, som benytter broen til og fra skole, ligesom vi også benytter broen, når vi skal til svømning.  

Sådan udtaler hun til Rødovre Lokalnyt fredag. Hun mener desuden ikke, at det vil være nogen god løsning at rykke skolepatruljen ud til havnevejen i perioden, hvor broerne repareres. 

- På skolen skal vi finde ud af, hvilke problemstillinger der er i forbindelse med lukningen af broen, og hvad vores behov er. Vi kan ikke sætte børn ud på Avedøre Havnevej om morgenen. Det er alt for farligt og ikke en opgave for dem. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik