To broer forsvandt i nat: Skal erstattes af fodgængerfelter

De to gangbroer over Gammel Køge Landevej i Hvidovre blev natten til tirsdag revet ned, så to nye signalregulerede fodgængerovergange kan overtage pladsen.

Planen var i første omgang, at de to gamle og nedslidte gangbroer over Gammel Køge Landevej mellem togstationerne Åmarken og Friheden skulle renoveres. Men en undersøgelse afslørede, at gangbroerne bliver brugt i begrænset omfang.

quote Med niveaufrie overgange kan alle komme over

Anne Trojaborg, projektleder i Hvidovre Kommune

Derfor valgte Hvidovre Kommune natten til tirsdag den 16. april at rive gangbroerne ned, for om to måneder at kunne installere to signalregulerede fodgængerfelter. Ved at bringe overgangen ned i vejniveau, tilgodeser man ifølge Anne Trojaborg, projektleder i Hvidovre Kommune, mange flere gående trafikanter.

- Dengang broerne blev opført, tog man ikke hensyn til folk i kørestol, dårligt gående og folk med barnevogn. Med niveaufrie overgange kan alle komme over, siger Anne Trojaborg til TV 2 Lorry.

Natten til tirsdag klokken 22.00 – 06.00 var Gammel Køge Landevej spærret i begge retninger, så nedrivningsarbejdet kunne finde sted. Ifølge Anne Trojaborg gik nedrivningen efter planen.

Grønt lys hele tiden

Som bilist kan man nu begynde at frygte om trafikken vil blive påvirket af de to nye fodgængerfelter med lysregulering. Men ifølge projektlederen er der ingen grund til bekymring.

quote Signalanlæggene indstilles nemlig til at være grønne for bilisterne, så længe der ikke er nogen fodgængere

Anne Trojaborg, projektleder i Hvidovre Kommune

- Bilerne vil aldrig skulle holde forgæves. Signalanlæggene indstilles nemlig til at være grønne for bilisterne, så længe der ikke er nogen fodgængere. Det er altså kun, når en fodgænger aktivt trykker på knappen, at der vil blive rødt lys for bilerne. Så vi forventer ikke, at signalanlægget vil give væsentlige genér, siger hun.

Hvis lysreguleringen ikke får flere brugere, end gangbroerne havde, er der altså ingen grund til bekymring, da gangbroerne ifølge Anne Trojaborg kun blev benyttet i begrænset omfang.

To måneder uden overgang

Gangbroerne er nu væk, men fodgængerfelterne vil ikke blive installeret før midt juni. Der betyder altså, at man i to måneder vil skulle finde en anden måde at komme over Gammel Køge Landevej.

Kommunen henviser til, at borgerne benytter den nærmeste overgang, som ligger knap 200 meter væk.

Man har overvejet fra kommunens side om fodgængerfelterne kunne installeres før nedrivningen af gangbroerne. Men den plan var ifølge Anne Trojaborg for farlig.

- Vi undersøgte muligheden, men det viste sig ikke praktisk muligt. Det er nemlig vigtigt, at bilisterne tydeligt kan se signalanlæggene, og da vi har planer om at placere lysreguleringen samme sted som gangbroerne, ville broerne simpelthen skygge for signalerne. Det kan give anledning til farlige situationer, siger hun.

Anne Trojaborg understreger, at selv hvis gangbroerne blev bibeholdt og skulle renoveres, så ville de også være blevet afspærret i minimum to måneder. Så uanset hvad ville borgerne skulle gå de ekstra meter for at komme til en anden overgang.

I midten af juni vil de nye fodgængerfelter ifølge Hvidovre Kommune blive installeret.
I midten af juni vil de nye fodgængerfelter ifølge Hvidovre Kommune blive installeret.
Foto: Hvidovre Kommune

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik