Brøndbys nye boss har stor tålmodighed

Brøndby-spillerne skal de næste uger gennem to daglige træningspas for at blive klar til en ny spillestil.

Tyskeren Alexander Zorniger tager tirsdag hul på træningen i Brøndby. Han skal indføre et ekstremt højt og aggressivt presspil, og han er indforstået med, at det kan tage flere måneder, før spillet bliver, som han gerne vil have det.

Men samtidig forventer han også, at spillerne hurtigt forstår, i hvilken retning han gerne vil præge holdet.

- Vi lever i en verden, hvor spillerne kender de forskellige aspekter i fodbold, og hvordan man håndterer det. Derfor bliver det ikke en revolution, men en lille smule anderledes på nogle områder.

- Jeg tror, spillerne i Brøndby er i stand til at praktisere den type fodbold, jeg gerne vil have. For de fleste af dem er det et spørgsmål om mentalitet og ikke evner. Måske har nogle af dem bare ventet på at få lov til at træne mere og på en anden måde, siger Zorniger.

Hans første dag med spillertruppen består af en fysisk test klokken 8.00 og et træningspas på banen klokken 16.30. De kommende uger skal superligaspillerne igennem to daglige træninger for at blive klar til den fysisk krævende spillestil.

Spillere, som allerede kender Zornigers spillestil, kan fremskynde processen i Brøndby.

 - Jeg kan ikke sige, hvornår man kan se det rigtige udtryk i holdet. Det kan være om fem uger, tre måneder eller om et halvt år. Det kan være, vi skal skifte tre, fire eller fem spillere ud til vinter med andre spillere, som kan løfte holdet.

 - Måske får vi to-tre spillere nu, som kender til min måde at spille fodbold på, og som kan hjælpe de andre spillere med at finde vejen.

 - Hvis jeg har et par stykker, der har prøvet det før inde på banen, bliver det nemmere og hurtigere at implementere spillestilen, siger tyskeren.

 Allerede 30. juni skal Zorniger og Brøndby ud i sæsonens første betydende kamp, når holdet spiller den første ud af potentielt fire kvalifikationsrunder til Europa Leagues gruppespil.

 - Det kan være en fordel allerede at spille der. Det er en slags træningskamp under et specielt pres, siger tyskeren.

 - Sidste år spillede jeg med Stuttgart mod Viktoria Plzen (træningskamp, red.) allerede efter tre-fire dage, og vi vandt 6-3.

 - Der havde jeg ikke haft meget tid til at gå i detaljer med genpres og sådan noget, men spillerne hørte om det, og de var villige til at gøre det, siger Zorniger.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik