Brøndbys kvinder vil slå dansk publikumsrekord

Brøndby vil forsøge at sætte ny rekord for en dansk kvindeklubkamp, når klubbens kvinder i næste uge skal møde den italienske storklub Juventus.

Billede fra det første opgør mellem de to klubber, som endte 2-2. Brøndby har dermed fået et godt udgangspunkt inden returopgøret. Foto: Brøndbyernes IF

Foto: Brøndbyernes IF

1 af 2

Forventninger er tårnhøje, når Brøndbys fodboldkvinder i næste uge møder Juventus i returopgøret i kvindernes Champions League 16-dels finale. Både hos spillerne, men så sandelig også blandt klubbens mange fans og frivillige.

Her har man nemlig sat sig et ambitiøst mål om, at den kommende hjemmebanekamp på Brøndby Stadion skal slå den danske rekord for en kvindeklubkamp.

Foto fra den første 16-dels finale-kamp mellem Brøndby og Juventus.  Foto: Brøndbyernes IF

Den nuværende rekord er helt tilbage fra 2013, da Brøndbys kvinder spillede på hjemmebane mod FC Barcelona.

Her overværede intet mindre end 5653 tilskuere kampen, der endte med et uafgjort resultat på 2-2. Barcelonas kvinder endte dog med at gå videre på flest udebanemål, da den første kamp endte 1-1.

På onsdag den 26. september vil det så være den italienske storklub Juventus’ kvinder, der gæster grønsværen på Brøndby Stadion. Det første opgør mellem de to klubber endte 2-2 i Torino. Så der i den grad lagt op til en fodboldmæssig thriller, fortæller Signe Abildå fra Brøndbyernes IF.

Læs også Lokal klub hitter med pigefodbold: Vi giver dem udelt opmærksomhed

Fodboldfest i Brøndby

Hun er en af de mange frivillige, som i øjeblikket kæmper for, at kampen vil blive set af flest mulige tilskuere.

- Det er en alletiders mulighed for at sætte fokus på kvindefodbold. Så vi har sendt invitationer ud til alle klubber på Sjælland, så vi kan lave en stor fodboldfest ud af det. Det er foreløbig blevet taget sindssygt godt imod, siger Signe Abildå, der har fået masser af positive tilbagemeldinger fra klubber i alt fra Gislinge til Gevninge.

- De har samlet en masse piger og drenge, som så kommer og ser kampen. Der er blevet trykt 7200 billetter, og foreløbig er der blevet bestilt 4500, så vi krydser fingre for, at endnu flere vil komme siger Signe Abildå.

Læs også FC København overvejer at satse på kvindefodbold

Spillere på charmeoffensiv i Tivoli

Også spillerne vil frem mod kampen gøre deres for, at flere for øjnene op for det store fodboldbrag.  På lørdag indtager Brøndbys kvinder således Tivoli i København, hvor de vil promovere den kommende kamp.

- De er jo ikke fuldtidsprofessionelle. De går jo i skole og på arbejde. Men på lørdag vil man kunne se dem i deres spillertrøjer i Tivoli, hvor de vil reklamere for kampen, siger Signe Abildå.

Her ses Brøndbys kvindelige spillertrup.

Som tilskuer til den kommmende kamp vil man kunne opleve flere landsholdsspillere. Hele otte spillere i Juventus’ spillertrup er således med på det italienske landshold.

- Juventus er et rigigt godt hold, hvor alle er fuldtidsprofessionelle. Vi har i øjeblikket to A-landsholdsspillere i truppen, som i øvrigt er en god blanding af rutinerede spillere og unge talenter. Tre af vores unge spillere fik deres Champions League debut i Juventus og de her kampe er med til at udvikle dem, udtaler Brøndbys cheftræner, Per Nielsen.

Det er stadig muligt at få fribilletter til kampen - skriv til uwcl@brondbyif.net. Du kan også læse mere op klubbens Facebook-side HER.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik