Brøndbys høje ledighed til debat

Selvom det går godt i Danmark, og ledigheden er i bund, så halter Brøndby Kommune efter. Derfor var den høje arbejdsløshed i dag til politisk debat.

Ved fredagens valgdebats tredje runde handlede det om ledigheden i Brøndby Kommune.

For selvom det går godt i Danmark, og ledigheden er i bund, så halter Brøndby Kommune efter. Faktisk er Brøndby blandt de kommuner, som har den højeste ledighed i landet. I september 2017 var den på 6,1 procent.

Er du i tvivl om, hvor dit kryds skal sættes? Så tag vores kandidattest her.

Læs også Disse tre sager afgør valget i Brøndby

De Konservative i Brøndby vil gerne have dækningsafgiften sænket og opprioriteret erhvervspolitiken, for at skabe flere jobs i kommunen:

- Vi skal have gang i erhverslivet i Brøndby. Det kan man for eksempel gøre ved at fjerne nogle af de afgifter, der ligger på erhvervslivet. Man kan også reducere sagsbehandlingstiderne for erhvervslivet. Man kunne også arbejde på at få et mere aktivt handelsliv i Brøndby med specialbutikker, siger Tommy Wohlers Sørensen, spidskandidat for de Konservative i Brøndby.

- Den vigtigste vej ud af ledigheden er uddannelse, uddannelse og uddannelse. Det er et meget stort og komplekst problem, at de unge ikke får en uddannelse, men det er der, løsningen skal findes, siger SF's spidskandidat i Rødovre, Vagn Kjær-Hansen.

Du kan finde flere informationer om valget og kandidaterne i Brøndby her.

Se hele debatten om arbejdsløshed i Brøndby her:

10:29 Luk video

Husk du også skal stemme til Regionsrådsvalget! Find flere informationer om det valg her.