Brøndby sparker sig tilbage i toppen: Indtager førstepladsen fra FCM

Et hårdtarbejdende Brøndby-hold vandt torsdagens topbrag 1-0 og overtager dermed førstepladsen i Superligaen.

Brøndby vandt torsdagens topopgør i Alka Superligaens 23. spillerunde mod FC Midtjylland i Herning med 1-0.

Sejren kom i hus takket være et særdeles hårdtarbejdende udehold. Kampens enlige mål blev sat ind af Kasper Fisker.

Med sejren er Brøndby nu à point med FCM på førstepladsen, men gæsterne overtager positionen som ligaens duks på en bedre målscore.

Ikke sket i årevis

Det er første gang siden sæsonen 2005/2006, at Brøndby ligger nummer et i Superligaen efter 23 spillerunder.

Nederlaget er samtidig FCM's første på hjemmebane i sæsonen.

Første halvleg blev indledt i et højt tempo og med masser af spil frem ad banen. Efter et chancefyldt første kvarter lykkes det Brøndbys Kasper Fisker at få bolden i nettet.

Flot forarbejde af Hany Mukhtar gjorde det let for den arbejdsomme midtbanespiller at dreje bolden i mål med venstrebenet.

FC Midtjylland havde svært ved at håndtere Brøndbys aggressive genpres i første halvleg. Et korrekt underkendt mål og en appel for straffespark var alt, som det blev til for midtjyderne.

I anden halvleg kom FCM en anelse længere frem på banen, men holdet havde fortsat problemer med at spille chancerne store. Det skal i særdeleshed tilskrives Brøndby-spillerne, som virkede mere opsatte på dagen.

Det aggressive genpres fortsatte i anden halvleg, og Brøndby virkede generelt mere villige til at løbe de ekstra meter opildnet af Brøndby-træner Alexander Zorniger på sidelinjen.

Ti minutter før tid var Hany Mukhtar tæt på at lukke kampen endegyldigt, men en flot redning af Jesper Hansen i FCM-målet forhindrede det.

FCM skal i næste runde forsøge at rejse sig i Silkeborg, mens Brøndby får besøg af OB.

/ritzau/

For nylig fortalte Brøndby, at de får ny en ny fanzone på deres stadion - og med den nyindtagede 1.plads i Superligaen, ser det ud til, at fansene får noget at juble over.