Brøndby sløjfer mødregrupperne: Nu skal hele familien med

Tilslutningen til mødregrupperne har været dalende i Brøndby Kommune. Derfor har de nu lanceret familiegrupper til de førstegangsfødende.

Far skal også være med.

Sådan lyder det nu i Brøndby, hvor kommunen har vedtaget, at alle førstegangsfødende skal tilbydes et ganske kort og forløb med andre førstegangsfødende.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

quote Selvom mødrene har udtrykt glæde over mødregrupperne, så udebliver mange, og derfor tester vi nu om et kort og overskueligt forløb for både mor og far bedre passer de behov, førstegangsfødende anno 2019 har.

Pia Rønnenkamp, leder af sundhedsplejen i Brøndby Kommune

Årsagen er både, at sundhedsplejen i kommunen har oplevet faldende deltagelse i de klassiske mødregrupper og det faktum, at der var en større efterspørgsel på tilbud, hvor faderen også fik en aktiv rolle i en gruppe.

Brøndby Kommune har siden årsskiftet indført konceptet, hvor seks førstegangsfødende familier mødes en gang før og én gang efter fødslen i en såkaldt familiegruppe.

Korte og intense forløb erstatter årelange mødregrupper

De nye familiegrupper afløser mødregrupper til førstegangsfødende og tilbyder i stedet et kortere og mere intenst forløb.

- Selvom mødrene har udtrykt glæde over mødregrupperne, så udebliver mange, og derfor tester vi nu om et kort og overskueligt forløb for både mor og far bedre passer de behov, førstegangsfødende anno 2019 har.

- Familierne mødes i sundhedsplejen en gang før og en efter fødslen og kan herfra selvfølgelig selv aftale at mødes yderligere. De første tilbagemeldinger – ikke mindst fra fædrene – er meget positive, fortæller Pia Rønnenkamp, leder af sundhedsplejen i Brøndby Kommune.

quote Det er på sin plads, at vi tænker nyt og sørger for at involvere fædrene, der rigtig gerne vil mere på banen.

Pia Rønnenkamp, leder af sundhedsplejen i Brøndby Kommune

Ifølge Pia Rønnenkamp er sundhedsplejen en institution, der i høj grad er præget af kvinder. Det samme gør sig, som navnet antyder, også gældende for mødregrupperne, der går mange år tilbage.

- Så det er på sin plads, at vi tænker nyt og sørger for at involvere fædrene, der rigtig gerne vil mere på banen. Det er godt for hele familien og er med til at sikre ligestilling, siger lederen af den kommunale sundhedspleje.

Antropolog kortlagde behovet

Og meget kan tyde på, at hun har ret. En antropologisk undersøgelse i Brøndby Kommunes sundhedspleje kortlagde nemlig, at mange fædre følte sig ekskluderet fra sundhedsplejens forløb med førstegangsforældre.

- Jeg synes ikke, jeg er så inddraget i det. Det er mere, fordi jeg blander mig. Det er meget mor-barn, det handler om. Der er jo intet for mig, det er kun fordi, jeg har interessen.

- Der er ikke noget med, hvordan jeg har haft det med fødslen eller hvordan jeg har det. Det er meget mor-barn. Det er fint, men hvis man gerne vil have fædrene indover, så skal man måske målrette det lidt den vej også, lød det blandt andet fra en far i den forbindelse.

Kommunen opstarter nye familiegrupper hver måned


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik