Brøndby har udsigt til heksekedel: Fraråder fans at tage afsted

UEFA har bestemt, at torsdagens opgør mellem Hajduk Split og Brøndby kan spilles for fyldte tribuner. Det får nu Brøndby til at advare sine fans mod at tage afsted.

Den kroatiske klub Hajduk Split må alligevel lade tilskuere få adgang til Stadion Poljud, når klubben torsdag tager imod Brøndby i Europa League-kvalifikationen. 

Det europæiske fodboldforbund, UEFA, havde ellers dikteret, at kampen skulle spilles på et tilskuertomt stadion som konsekvens af racistiske tilråb i forbindelse med en tidligere kamp i turneringen mod Levski Sofia, men mandag kom en ny melding fra UEFA.

Det skriver den kroatiske klub på sin hjemmeside.

Brøndby kan ikke stå inde for sikkerheden

Den melding får nu Brøndby IF til foreløbig til at advare sine fans mod at rejse til Split. 

- Den omstødte kendelse er særdeles overraskende så tæt på kampdagen. Brøndby IF har dog ønsket at have en plan B for det nu opståede scenarie, men indtil videre har vi ikke modtaget klare informationer fra Hajduk Split omkring billetter, sikkerhed og øvrige forhold for de eventuelt medrejsende Brøndby-fans, skriver klubben på sin hjemmeside.

Kampen er kategoriseret som en højrisikokamp, og det er derfor ikke tilrådeligt at tage afsted for nuværende, mener Brøndby IF: 

- Indtil vi har fået de ønskede informationer, fraråder vi på det kraftigste at booke rejse og billet til kampen mod Hajduk Split, da vi som klub endnu ikke kan garantere forholdene på eller ved Stadion Poljud.

Nedsat bødestraf

Hajduk Split blev i første omgang idømt en bøde på 55.000 euro (409.000 kroner) og skulle spille mod Brøndby på et tomt stadion. 

Nu er bødestraffen sat ned til 35.000 euro (260.000 kroner) , og kun 500 tilskuerpladser skal lukkes af.

Den samlede vinder af opgøret er klar til en playoffkamp om at nå Europa League-gruppespillet. Den første kamp i Brøndby i torsdags sluttede 0-0.

Brøndby IF vil tirsdag komme med en endelig vurdering af, om klubben mener det er forsvarligt at rejse til Split for at se kampen. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Teamgym

Danmark opgiver værtskabet for EM i TeamGym næste år i Ballerup Super Arena

Nicolai Geertsen

playDe ringer fra hele verden for at høre om danskers helt vilde scoring

20201101-171511-l-1920x1276we.jpg

FCK-spiller ramt af corona

Brøndby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere