Brøndby-kaos: Overblik over panikken på Vestegnen

Onsdag blev en hektisk dag for alle, som er tilknyttet Brøndby IF.

Fodboldklubben med de stolte traditioner har efterhånden ry for turbulens på direktionsgangen - og i dag var ingen undtagelse.

Her følger et punktligt overblik over sagens forløb

 

  • En falsk profil - dæknavnet 'Oscar'

Sagen tager sin start i brugerforummet 'SydSiden Online', hvor Brøndbys fans kan skrive om stort og småt om fodboldklubben.

Her har bestyrelsesformand og pengemanden Jan Bech Andersen angiveligt oprettet en profil under dæknavnet 'Oscar'. Bestyrelsesformanden figurerer første gang på debatsiden SydSiden Online i efteråret 2013.

Han formår at holde sin rigtige identitet skjult frem til den 6. marts 2016.

  • Afslører fortrolige oplysninger om spillerbudget og -løn

I 2015 er Jan Bech Andersen blevet storaktionær - og dermed ejer - i Brøndby IF. Den store pose penge har medført en toneangivende position som bestyrelsesformand i klubben. 

Den 27. juli 2015 skriver 'Oscar' således: 

- 35pct af vores lønbudget spillede igår 17 minutter (Elmander) - Per Rud og Thomas har sammensat den nuværende trup - brugt penge uden at skabe balance.

  • Kritik af tidligere sportsdirektør

Den 4. januar i år rettede 'Oscar' endnu engang skytset mod Per Rud med ordene:

- Per Rud var komplet og helt aldeles inkompetent - det beviser 9 indkøb ud af 10 der er og var helt i skoven. Det har kostet os ufatteligt mange mange penge.

  • 'Kh Jan Bech'

Den 6. marts gik det galt. Her underskrev 'Oscar' sit indlæg som "Jan Bech". Her tilkendegiver han endnu engang sin utilfredshed, og opfordrer fans til at møde op til bestyrelsesmødet i Vilfort Lounge:

- Den er god nok. Til alle der er utilfredse kom gerne på stadion imorgen kl 1400  - så tager vi et møde i Vilfort lounge og vender alle punkter. Det er som sagt nu vi skal bakke op - ingen af os inklusive mig selv er blinde. Vi har bestyrelsesmøde kl 1030-1400 og derefter tager jeg gerne en kop kaffe med alle der ønsker at udtrykke deres mening. Sov godt. Kh Jan Bech

  • Fyring af ottende direktør

Et underskud på 17 millioner var mere end hvad direktionsgangen kunne klare. Og derfor blev direktøren Søren Vadmand fyret. Begivenheden ryster ovenpå Ekstra Bladets afsløring af Jan Bech Andersens fup-profil på debatforummet. På dette tidspunkt har Andersen ikke bekræftet profilen.

  • Thomas Frank går af

Ovenpå turbulensen annoncerer cheftræner Thomas Frank sin afgang på et pressemøde i morges. Det gør han på grund af "tillidsbrud" og uenigheder mellem ham og bestyrelsesformanden. Den tidligere toptræner  Auri Skarbalius indsættes som midlertidig erstatning.

  • Jan Bech Andersen indrømmer - og bliver

På et pressemøde kort efter lægger bestyrelsesformanden kortene på bordet - han indrømmer alt. Samtidig annoncerer han, at han bliver på toppen. Og ifølge Børsen er han klar til at smide flere penge i klubben.

  • Assistentræner går i sympati

Også assistenttræner Claus Nørgaard går af. Ifølge Ritzau på grund af behandlingen af Thomas Frank.

- Jeg synes, der er noget i forhold til den måde, man omgås hinanden på, som har været forkert, siger Claus Nørgaard og lægger ikke skjul på, at det handler om behandlingen af Thomas Frank.

Længerevarende Brøndby-gate

 

Dagens begivenheder taler sig ind i en større sag, som med rette kan kaldes 'Brøndby-gate' - en sag som ingen ende vil tage. 

Af problematiske statistikker fra de blå-gule fra Vestegnen, kan blandt andet nævnes, at direktørposten i klubben de sidste otte år har været under heftig udskiftning med hele otte direktører. 

Desuden har klubben haft blodrøde tal på bundlinjen gennem flere sæsoner - så slemt, at Brøndby IF kun var et mulehår fra at punktere fodbolden i 2014, da en konkursbegæring lå og truede i horisonten.

Dengang kom pengemanden Jan Bech Andersen til klubben - den samme mand som nu både er bestyrelsesformand og bagmanden bag et nyt Brøndby-stormvejr.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik