Brøndbys image skal vendes: Demonstration for at stå sammen

En række borgere i Brøndby har fået nok af, at byen igen og igen får negativ omtale. Nu arrangerer de en demonstration for at vise, at Brøndby står sammen.

Said Idrissi, Harun Muharemovic og Louise Vinther Alis har fået nok af, at Brøndby gang på gang får negativ omtale. Nu arrangerer de en demonstration på lørdag, for at vise, at Brøndby står sammen.

quote Jeg synes, at det er rigtig vigtigt, at vi gør noget som borgere her i Brøndby Strand

Said Idrissi

- Jeg synes, at det er rigtig vigtigt, at vi gør noget som borgere her i Brøndby Strand. Jeg synes, at man har hørt så meget i medierne her i Brøndby Strand de sidste 14 dage, siger Said Idrissi til TV 2 Lorry.

Brøndby er kendt for højhuse, Danmarks højeste flagstang, et af landets mest kendte fodboldhold, store virksomheder og borgere fra 80 forskellige lande. 

Og det er særligt sidstnævnte, der den seneste tid, har været meget i fokus. Her har Regeringen blandt andet bidraget til debatten ved et særligt forslag i Folketinget:

forslag i folketinget

"Folketinget konstaterer med bekymring, at der i dag er områder i Danmark, hvor andelen af indvandrere og efterkommere fra ikkevestlige lande er over 50 procent. Det er Folketingets opfattelse, at danskere ikke bør være i mindretal i boligområder i Danmark."

Men den store bekymring er det ikke alle borgere i Brøndby, der deler.

- Vi ser dem selvfølgelig og blander os også med dem på kryds og tværs. Og jeg har ikke noget ondt at sige om dem, siger Jørgen Ponn.

På rådhuset har omtalen også givet genlyd, og i dag var første viceborgmester i Brøndby Kommune, Arno Hurup Christensen (Soc.dem.), også klar med et vigtigt budskab til omverdenen.

quote De borgere der er her, de vil jo Brøndby. Og det, der er det vigtige, det er, at man vil Brøndby

Arno Hurup Christensen (Soc.dem.), Viceborgmester i Brøndby Kommune

- De borgere der er her, de vil jo Brøndby. Og det, der er det vigtige, det er, at man vil Brøndby, siger viceborgmesteren til TV 2 Lorry.

Igår modtog flere borgere i Brøndby Strand en flyer fra det højre-nationalistiske parti Danskernes Parti i postkassen. Flyeren skulle forestille en enkeltbillet til alle Brøndbyborgere med ikke-vestlig baggrund. 

På flyeren opfordrede partiet de ikke-vestlige borgere til at forlade landet.

På lørdag vil Said, Harun og Louise sende et klart signal til alle - uanset baggrund - om, at de skal blive og støtte op om Brøndby.

- Vi deler jo ikke op efter dem, der har danske forældre, to danske forældre, en dansk forælder og en udenlandsk forælder, og dem der ikke har nogen danske forældre. De er jo bare Brøndby Strand-borgere, siger Louise Vinther Alis.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik