Brøndby fastholder mesterskabskurs med sejr

Brøndby slog OB med 2-1, og Vestegnsklubben fører dermed stadig superligaen.

En halv sæson uden nederlag. Det er den behagelige status for fodboldklubben Brøndby, efter at holdet søndag aften vandt 2-1 hjemme over OB i Superligaen.

Brøndby, der topper ligaen med 56 point for 24 kampe, har ikke tabt i de seneste 18 ligakampe, hvilket svarer til halvdelen af de kampe, klubben kommer til at spille i Superligaen i denne sæson.

14 sejre og 4 uafgjorte kampe har gjort Brøndby til en hed og logisk kandidat til titlen som dansk mester, en hæder klubben senest opnåede i 2005.

Brøndby-spillerne mødte frem til kampen med stor selvtillid efter torsdagens 1-0-sejr ude over FC Midtjylland i kampen mellem ligaens to bedste hold.

Det evigt pressende Brøndby-hold forsøgte med vekslende held at dirke op for den solide OB-organisation orkestreret af fynboernes cheftræner, Kent Nielsen.

Gæsterne lurede til gengæld hele tiden på kanten af offside, og det var med til at give OB et par udmærkede chancer i første halvleg.

Den nok største tilfaldt Casper Nielsen efter otte minutter, men han gled på den iskolde grønsvær, og dermed blev den mulighed forspildt.

Mod slutningen af halvlegen blev Brøndby mere nærgående, og få minutter før pausen kom værterne foran 1-0.

OB's Ryan Johnson Laursen sløsede og mistede bolden på egen banehalvdel, og efter et indlæg sendte Kasper Fisker bolden på overliggeren.

Hany Mukhtar var over returbolden og ekspederede den i mål.

Kreatøren burde også have scoret eller i hvert fald have afsluttet tidligt i anden halvleg, men den store mulighed løb ud i ingenting.

Brøndby satte sig tungt på kampen i anden halvleg, og OB-spillerne havde ikke kvaliteterne til at udfordre hjemmeholdet, hvor blandt andre arbejdsomme Simon Tibbling gjorde det godt.

Det blev Teemu Pukki, der reelt afgjorde kampen et kvarter før tid. Den finske angriber tog et par gode træk og hamrede bolden forbi Sten Grytebust i OB's mål.

Fem minutter før tid fik OB's indskiftede Mathias Greve reduceret til slutresultatet.

Efter mandagens kampe resterer der to runder i Superligaens grundspil.