Brøndby er færdig i Europa efter 1-1 mod Paok

Brøndby spillede 1-1 mod Paok og tabte sammenlagt 1-6. Dermed glippede drømmen om Europa League-gruppespillet.

Brøndby er færdig i Europa for denne sæson.

Den græske fodboldklub Paok Saloniki, hvor Frank Arnesen i sommer blev ansat som sportsdirektør, gik samlet videre til Europa League-gruppespillet med en klar 6-1-sejr.

0-5-nederlaget fra det første playoff-opgør i Grækenland blev afgørende, og så betød det mindre, at returopgøret på Brøndby Stadion torsdag aften endte 1-1.

Paok var det stærkeste mandskab set over de to opgør, hvor Brøndby skuffende aldrig var i nærheden af at skabe spænding om det videre avancement.

Brøndby valgte tilmed at spare landsholdsanfører Daniel Agger i returopgøret og sendte også et opgivende signal til de 6630 fremmødte tilskuere ved at bænke topscorer Teemu Pukki.

Til at begynde med jagtede Brøndby dog miraklet, og det blev til et par løse chancer, inden det endelige græske dødsstød blev sat ind.

Efter 21 minutter gik det galt, da Paok fik et frispark midt på banen. Den portugisiske midtbanespiller Ricardo Costa headede nemt grækerne foran 1-0 efter et indlæg fra dødboldspecialisten Ergys Kace.

Hverken Martin Ørnskov eller Johan Larsson var aggressive nok i luftduellen, og så kunne Costa sende bolden i en blød bue over hovedet på den forstenede Brøndby-keeper Frederik Rønnow.

Nu skulle Brøndby score syv mål for at gå videre, så hvis opgaven var svær inden kampen, så var den pludselig komplet umulig.

Men Paok-keeper Glykos Panagiotis, der havde fået chancen i stedet for den bænkede dansk-svenske målmand Robin Olsen, lukkede ufrivilligt Brøndby ind i kampen igen.

Den græske ankermand tabte bolden ud af hænderne ved et hjørnespark, og efter et pareret skud fra Brøndby-angriber Ronnie Schwartz kunne holdkammeraten Elbasan Rashani hamre 1-1-udligningen op i nettaget.

I begyndelsen af anden halvleg havde Paok et par chancer for at bringe sig foran, men skarpheden manglede.

Brøndby knoklede stadig på for at få lidt oprejsning via en sejr, og træner Thomas Frank skiftede Johan Elmander ind i stedet for anonyme Schwartz.

Pukki kom også ind fra bænken i stedet for Magnus Eriksson, men det hjalp ikke noget. Brøndbys offensiv formåede meget sjældent at skabe farlige situationer foran det græske mål.

Dertil var der for mange fejlafleveringer, dårlige tæmninger og tabte nærkampe. Det er noget, Brøndby skal forbedre, hvis klubben vil tilbage i Europas fineste eller næstfineste selskab.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik