Brøndby-debutant stjæler showet i pokalkamp

Christian "Greko" Jakobsen scorede fire gange i sin Brøndby-debut, da klubben smadrede Holbæk med 7-0.

Brøndby er klar til fjerde runde i DBU Pokalen efter en pligtsejr på 7-0 over Holbæk, der er bundhold i 2. Division pulje 1.

Brøndby gav debut til offensivspilleren Christian "Greko" Jakobsen, som i sommerpausen blev hentet i Roskilde. Debutanten takkede for tilliden og spillede en fornem kamp, hvor han scorede iøjnefaldende fire mål.

I kampen fik anfører Thomas Kahlenberg comeback efter at have siddet ude med en skade i et halvt år.

Efter 63 minutter afløste Kahlenberg den dobbelte målscorer Ronnie Schwartz, og allerede syv minutter efter gav indskiftningen bonus.

Her viste Kahlenberg, at han ikke har mistet overblikket af at have siddet udenfor. Med en flot aflevering fandt han Andrew Hjulsager, der mindst lige så flot lobbede bolden i mål til 5-0.

Forinden var det kampens helt store profil, Christian "Greko" Jakobsen, der åbnede scoringen, før der var spillet ti minutter. Det var dog ved lidt af en tilfældighed, da hans skud blev rettet af og gik i mål i en blød bue.

Siden fik han vist, at han kunne score både stående og glidende på den våde bane i Holbæk.

Selv om sejrscifrene synes ydmygende, var hjemmeholdet flere gange tæt på at få scoret mod superligaholdet.

I første halvleg var det kun en glidende Rodolph Austin, som fik forhindret en 1-1-udligning, mens det i anden halvleg var debuterende Mads Toppel i målet, som stod i vejen for en Holbæk-scoring.

Meget symptomatisk var det dødboldene, som Holbæk var farlige på, mens holdet i åbent spil havde svært ved at trænge gennem Brøndbys forsvar.

Omvendt spillede Brøndby sig til chancer på stribe og fik dermed et godt afsæt til søndagens storkamp i Alka Superligaen mod FC København.

Tidligere onsdag vandt HB Køge med 2-0 over AC Horsens, mens Skive slog Kolding 3-1.