Brøndby bedst til at få unge på erhvervsuddannelse

Over en fjerdedel af Brøndby kommunes unge vælger en erhvervsuddannelse.

Brøndby er den kommune i vores sendeområde, der får flest unge til at søge ind på en erhvervsuddannelse.

Det viser nye tal fra Dansk Byggeri. I 2018 søgte lidt over en fjerdedel af Brøndby kommunes unge ind på en erhvervsuddannelse. 

Hvert år laver Dansk Byggeri en opgørelse over, hvilke uddannelser de unge søger ind på i landets kommuner. I år viser opgørelsen, at Brøndby fra sidste år har fået otte procent flere unge til at søge ind på en erhvervsuddannelse. Dermed er der i år 27 procent unge i kommunen, der har søgt en erhvervsuddannelse.

På en andenplads i TV 2 Lorrys sendeområde ligger Frederikssund kommune, hvor 25 procent i år har valgt en erhvervsuddannelse, og på en fornem tredjeplads kommer Lejre, der siden 2016 har fået 10 procent flere til at søge ind.  

Opfylder nationale krav

Det betyder, at Frederikssund, Lejre og Brøndby Kommune allerede nu lever op til undervisningsministeriets målsætning om, at en fjerdedel af en årgang skal søge ind på en erhvervsuddannelse i 2020. Og ikke så langt fra 2025-målet, hvor mindst 30 procent af eleverne fra 9. eller 10. klasse skal vælge en erhvervsuddannelse. 

I den anden ende af tabellen fylder Lorryland godt op. Ud af de ti kommuner, der får færrest unge til at vælge en erhvervsuddannelse ligger ni af dem i vores sendeområde.

Helt i bund ligger Gentofte kommune, hvor kun 3% har valgt en erhvervsuddannelse. 

I tabellen nedenunder kan du se, hvilke ti kommuner i vores sendeområder, der har procentmæssig flest unge ansøgere til erhvervsuddannelser. 

Kilde: Undervisningsministeriet og Dansk Byggeri. Den fulde opgørelse kan du se her


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik