Foto: Claus Bjørn Larsen - Scanpix

Broarbejde ved kendt flaskehals på Holbækmotorvejen

Når hverdagen i morgen rammer, vil også trafikken blive ramt.

Trafikanter på Holbækmotorvejen i Brøndby må væbne sig med lidt tålmodighed henover sommeren.

Nærmere bestemt er den den bro, der fører Holbækmotorvejen over Brøndbyvester Boulevard, som skal repereres. Arbejdet udføres mellem Brøndbyvester og motorvejskrydset ved Motorring 3 (E47). 

Her foregår arbejdet Foto: Vejdirektoratet

Det forberedende arbejde i rabatterne ved broen er allerede igang, mens selve reperationsarbejdet starter i morgen.

Arbejdet betyder, at der på Holbækmotorvejen vil være to kørespor i begge retninger i hele arbejdsperioden, hvor der i dag er tre kørespor i begge retninger. Der vil desuden være smallere kørebaner og hastighedsnedsættelse til 80 km/t forbi arbejdsstedet.

Læs også Vejarbejdere ønsker flere fotofælder: "Der må ikke ske drengene noget"

Bilister på Holbækmotorvejen, i retning mod Helsingør eller lufthavnen, skal være opmærksomme på at lægge sig i den rette kørebane tidligere end normalt, da flettestrækningen i arbejdsperioden er forkortet, og den ene vejbane i retning mod er København spærret.

Allerede pres på 

Netop dette sted er i forvejen en flaskehals i myldretiden. Det kommende arbejde kan derfor give yderligere trængsel på dette sted.

Vejdirektoratet skriver i en pressemeddelse, at de beklager generne:

- Vi er klar over, at reparationen af denne bro vil have konsekvenser for rigtig mange pendlere på strækningen. Vi har derfor lagt en stram tidsplan med en stor del af arbejdet i ferieperioden, så det har færrest mulige konsekvenser. Desuden holder vi så mange kørespor åbne som muligt undervejs, siger Vibeke Wegan, der er fagprojektleder i Vejdirektoratet.

Arbejdet fortsætter til august.