Brintbiler testes i København

Den koreanske bilproducent Hyundai har valgt de københavnske gader til at teste sine nye brintbiler. Det er første sted uden for Korea, hvor bilerne vil blive taget i brug.

København er nemlig en af de få byer i verden, hvor man kan tanke brintbiler.
- I København tør vi satse på fremtidens miljørigtige teknologier, og nu bliver der sat en tyk streg under, at det tiltrækker private virksomheder og knowhow, som både kan være med til at skabe vækst og begrænse CO2-udledningen, siger Bo Asmus Kjeldgaard (SF), teknik- og miljøborgmester i København.
København vil være CO2-neutral i 2025, og derfor er bæredygtig transport en vigtig brik for byen. Her kan brintbilerne spille en central rolle, fordi CO2-udledningen fra transporten - og især personbiler - udgør cirka 20 procent af byens samlede udledning.
- Konkurrencen om at tiltrække bilproducenternes satsninger på grøn transport er hård, siger borgmesteren.
- Derfor er det afgørende, at vi bliver ved med at udvikle byens infrastruktur på brintområdet, hvis vi skal skabe gode rammer for, at københavnerne og virksomhederne kan vælge el- og brintbiler, siger han.
København indviede i 2009 som nogle af de første i verden byens første brinttankstation. I år har kommunen fået fem millioner kroner fra EU, der sammen med kommunens egne investeringer skal gå til indkøb af nye brintbiler.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik