Brian fik stjålet vinsamling til 2,5 millioner: Nu udlover han stor dusør

1200 flasker vin er blevet stjålet fra en vinkælder i Charlottenlund. Nu udlover forsikringsselskabet en dusør på 50.000 kroner.

Der er en dusør på 50.000 kroner at hente, hvis man kan hjælpe vinsamleren Brian Trinhammer Seiling med at finde frem til de 1200 flasker vin, han fik stjålet den 30. april.

- Jeg håber, at dusøren aktiverer nogen, der enten har været med eller sidder med en dårlig smag i munden i forbindelse med den her sag. Det kan ikke være nemt at afsætte, siger Brian Trinhammer Seiling.

Sagen kommer frem nu, fordi det er blevet besluttet at udlove en dusør på 50.000 kroner. Ifølge brancheorganisationen Forsikring og Pension sker det ikke ret ofte, at forsikringsselskaber udlover en dusør.

Vin for 2,5 millioner kroner

Indbruddet fandt sted ved højlys dag den 30. april 2019. De dyreste af flaskerne, som tyvene slap afsted med, koster omkring 25.000 kroner stykket. Samlet udgør de stjålne flasker en værdi på omkring 2,5 millioner kroner.

quote Kunne jeg bare få dele af vinen hjem, hvor den hører hjem, så bliver jeg glad

Brian Trinhammer Seiling

Tyveriet er meldt til politiet og forsikringsselskabet, som har valgt at få den eksterne skadesinspektør Sven Hansen til at vurdere Brian Trinhammer Seilings samlede tab. Han er også forbløffet over tyveriet.

- Det må jeg sige. Det er meget specielt, at en privatperson får stjålet vin til så stor en værdi. Jeg har i hvert fald ikke været ude for det før, siger Sven Hansen.

Brian Trinhammer Seiling har udlovet en dusør på 50.000 kroner til den, der kan hjælpe med at få opklaret mysteriet om rødvinskuppet.
Brian Trinhammer Seiling har udlovet en dusør på 50.000 kroner til den, der kan hjælpe med at få opklaret mysteriet om rødvinskuppet.
Foto: TV 2 Kosmopol

- Pengene er ikke det vigtigste

Selvom vinen har en høj værdi, er det ikke det økonomiske tab, som Brian Trinhammer Seiling ærgrer sig mest over.

- Kunne jeg bare få dele af vinen hjem, hvor den hører hjem, så bliver jeg glad. På den måde kan jeg få nogle af mine ti år tilbage. Det er en livsstil, jeg har haft i ti år, siger Brian Trinhammer Seiling.

Den forsvundne vin blev stjålet fra Brian Trinhammer Seilings private vinkælder i hjemmet i Charlottenlund.

Gerningsmænd vidste, hvad de gik efter

Nordsjællands Politi er nu i gang med at efterforske sagen. Deres teori er, at indbruddet var planlagt.

- Det er så mange flasker vin, at man skal have en større bil for at kunne borttransportere dem. Og man må have vidst, at de har været der, når man går derinde, for det skal jo forberedes, siger Henrik Sejer fra Nordsjællands Politi.

Selvom det her store vinkup har fundet sted, er det ikke Henrik Sejers opfattelse, at vin i sig selv er populært tyvegods.

Ved du, hvor vinene er eller har du oplysninger om vinkuppet, kan du kontakte Nordsjællands Politi på 114 eller Sven Hansen på 61467135.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik