Brevstemmere gik forgæves: Kommune beklager fejl

Manglende kommunikation betød, at flere borgere gik forgæves, da de ville brevstemme på biblioteker i Frederikssund Kommune torsdag.

Verner Joost ville slå to fluer med et smæk, da han torsdag var på familiebesøg i Frederikssund.   

- Jeg bor i Nordjylland, arbejder i København og har familie i Frederikssund. Da jeg skal arbejde som journalist på valgdagene, kan jeg ikke nå til Nordjylland og stemme, så jeg havde planlagt at brevstemme torsdag, mens jeg var på besøg i Frederikssund, siger Verner Joost.

Men den plan holdt ikke. På Skibby Bibliotek får Verner Joost at vide, det er for sent.

- Jeg fik at vide, at der var sidste frist for at brevstemme onsdag. Derefter ringede jeg til de andre biblioteker i Frederikssund Kommune for at høre, om jeg kunne stemme der, men jeg fik samme svar. Flere af dem sagde dog, at jeg ikke var den eneste, der var gået forgæves, siger Verner Joost.

Kommune: Fejl i kommunikationen

Sidste frist for at brevstemme til Europa-Parlamentsvalget var torsdag den 23. maj i de fleste kommuner, men leveringstiderne hos Post Nord betød, at Frederikssund Kommune måtte fremrykke fristen for at brevstemme på kommunens biblioteker til onsdag den 22. maj:

- Det er en fejl, at ændringen ikke er kommet på vores hjemmeside, men vi lavede et opslag på vores facebookside, hvor vi skrev, at fristen var rykket og at man skulle tage på Borgercenteret, hvis man ville vente med at brevstemme til torsdag, siger Peter Olsen, der er chef for Job og Borgercenter i Frederiksund Kommune.

Peter Olsen kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om, hvor mange der er gået forgæves. Han håber, at Frederikssund Kommune lærer af fejlen.

Når ikke at stemme

En af dem, der med sikkerhed ikke når at stemme, er Verner Joost:

- Det er ret ærgerligt ikke at kunne stemme til det valg, jeg skal dække, siger Verner Joost.

Hvis man ikke nåede at brevstemme, er der stadig mulighed for at påvirke valget. Man kan stemme søndag, hvor Europa-Parlamentsvalget bliver afholdt. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik