Bredt flertal i København godkender kunstig ø i Øresund

Med Borgerrepræsentationens godkendelse har nu både Københavns Kommune og et flertal af partier i Folketinget nikket til aftalen.

Et meget bredt flertal af otte partier godkendte torsdag aften principaftalen mellem Københavns Kommune og staten om at anlægge en kunstig ø ved navn Lynetteholmen i Øresund mellem Nordhavn og Refshaleøen

Det oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse fredag morgen.

Aftalen og visionen om at opføre en helt ny bydel på en holm i Øresund ud for Trekroner-fortet blev præsenteret i begyndelsen af oktober af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), Københavns overborgmester Frank Jensen (S), transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) og erhvervsminister Rasmus Jarlov (K).

Og mens et flertal af partier i Folketinget allerede har godkendt aftalen, er det nu også på plads at Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune også har nikket ja. Otte partier stemte for og kun Enhedslisten stemte imod.

Glad overborgmester

- Jeg er glad for, at så bredt et flertal i Borgerrepræsentationen står sammen om at sikre Københavns fremtid, siger overborgmester Frank Jensen.

Lynetteholmen kommer til at rumme boliger til 35.000 mennesker, samt gør byudvikling af Refshaleøen med boliger til yderligere 15.000 mennesker mulig. Hver fjerde bolig vil blive almen, og få en husleje, der er til at betale for almindelige indkomster.

Den nye bydel skal bestå af jordopfyld, og vil tjene som en stormflodssikring af København. Den skal betjenes af metro og af en østlig omfartsvej.

Lill, men vigtigt skridt

- Lynetteholmen bliver på én gang en helt ny bydel – og får samtidig en masse genkendelige københavnerkvaliteter. Det bliver en blandet bydel med boliger til forskellige indkomster, med adgang til strand og grønne områder, og med kollektiv trafik af høj klasse, siger Frank Jensen.

Med godkendelsen i Borgerrepræsentationen er Lynetteholmen kommet et lille, men vigtigt skridt videre mod at blive realiseret og de tekniske forundersøgelser kan gå i gang, skriver Københavns Kommune i pressemeddelselsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik