Breda-fonden: Fabrin-kritiker i farezonen

De Konservative kalder det en politisk ofring, når Rudersdal-borgmester Erik Fabrin her til morgen fremlægger et forslag i økonomiudvalget om at fjerne to politikere fra Gl. Holtegaard Bredafondens bestyrelse. Dermed risikerer den konservative Fabrin-kritiker Claus Larsen at miste sit mandat i fondsbestyrelsen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Erik Fabrin henviser til, at konstruktionen i fonden er ulovlig, fordi kommunalbestyrelsen har et bestemmende flertal på tre ud af fem bestyrelsesmedlemmer. Det har kommunen tidligere har fået dom for at have i Vedbæk Havn.

Men en af Danmarks førende fondseksperter, advokat Christian Harlang, mener ikke, at man kan sætte lighedstegn mellem kommunens engagement i havnen og i Gl. Holtegaard.

- Jeg mener ikke, at Fabrin har ret. At drive en havn er inden for kerneområdet for en kommune, også juridisk. Dette understreger dommen om Vedbæk Havn også. Gl. Holtegaard er et kommunalt biprodukt. Allerede af den grund er det uden betydning, hvor mange af denne fonds bestyrelsesmedlemmer, der har forbindelse til kommunalbestyrelsen, siger Christian Harlang til Frederiksborg Amts Avis.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik