Foto: Ida Marie Odgaard / Scanpix

Bred politisk enighed om flere ejerboliger i Brøndby

Både røde og blå politikere mener, at der skal være flere ejerboliger i Brøndby. Det er der behov for, lyder det.

Brøndby er kendt for sin fodboldklub, men i høj grad også for sine højhuse, der præger bybilledet.

Men boligområdet i Brøndby Kommune er også til debat på flere måder. Der er dog bred politisk enighed om, at der skal være flere ejerboliger, fordi næsten 70 procent af boligmassen i Brøndby i dag er almennyttige boliger. 

- I Venstre synes vi, at der skal være flere ejerboliger. Brøndbys historie viser, at de almennytige boliger nærmest har været en magnet på sociale udfordringer. I Brøndby Kommune har vi så mange social udfordringer i øjeblikket, at det er ved at vokse os over hovedet, siger Venstres spidskandidat i Brøndby, Mette Engelbrecht.

- De nye boliger, vi skal bygge, skal både være andelslejligheder og ejerlejligheder, fordi det er det, der mangler. Vi har brug for at få et blandet udbud af boliger i Brøndby, fordi vi på den måde får en blandet beboersammensætning, siger Vagn Kjær-Hansen, spidskandidat for SF i Brøndby.

Er du i tvivl om, hvor dit kryds skal sættes? Så tag vores kandidattest her.

Læs også Disse tre sager afgør valget i Brøndby

Til gengæld er der stor politisk uenighed, når det kommer til anvisningsretten i Brøndby. I dag er det boligselskaberne, der har retten til at disponere over boligerne.

- Kommunen skal have anvisningsretten tilbage, for boligselskaberne sorterer ikke nok i folk. Man kan godt kigge på, om det er borgere, der kan tilføre Brøndby noget, der skal bo i boligerne, for eksempel i form af fast arbejde og social status. Vi har ikke plads til flere af det modsatte, siger Allan Runager, spidskandidat for Dansk Folkeparti i Brøndby.

- Jeg er ikke enig i den betragtning. Jeg erkender, at anvisningsretten ikke har fungeret optimalt, men kommunen skal ikke have retten tilbage, siger Arno Hurup Christiansen (S), 1. viceborgmester i Brøndby.

Du kan finde flere informationer om valget og kandidaterne i Brøndby her.

Der er også debat om, hvordan Brøndby skal vokse og udvikle sig. Lige nu er Kirkebjerg, et større område i Brøndby Kommune, i spil. Planen er, at der skal bygges flere tusinder boliger, men projektet er skudt til hjørne.

Hør hele debatten om boliger i Brøndby her:

10:37 Luk video

Husk du også skal stemme til Regionsrådsvalget! Find flere informationer om det valg her.