Bred enighed om sydlig vej

Køge og Stevns Kommuner lægger op til et historisk kompromis med egnens største jordbesidder: Vallø Stift, når stregerne til den nye statsvej fra Stevns ud til motorvejsnettet skal tegnes på landkortet.

Derfor har toppolitikere fra de to kommuner været på besøg på Vallø Stift for at forhandle om en linjeføring, som kan præsenteres i fuldstændig enighed over for Folketingets transportudvalg. Det skriver DAGBLADET Køge.

Det indebærer et kompromis, der kan betyde, at vejen rykker et par kilometer sydligere end hidtil aftalt mellem de to kommuner. Således er Vallø Stifts forslag om en vej, der går fra Hårlev ud til Slimmingevejens udmunding i Vordingborgvej syd for Herfølge nu i spil. Om det bliver denne linjeføring, der går af med sejren, vil de to kommuners borgmestre endnu ikke kommentere.

I Rambølls konsulentrapport fra sidste år kalkuleres der med et trafiktal på blot 2600 biler på den sydlige strækning - kun en brøkdel af de næsten 20.000 biler, der dagligt kører til og fra Stevns gennem det sydlige Køge.

Men i de to kommuners økonomiudvalg påpeges det, at tilgængeligheden til både Vest- og Sydmotorvejen samt muligheden for erhvervsudvikling ved Hårlev kan tælle mere end antallet af biler.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik