Brandvæsnet kommer hurtigst i Ballerup

Brandvæsnet er dobbelt så hurtigt til at nå frem til borgerne i Ballerup end i f.eks i Allerød, når det brænder.

Nye tal fra Beredskabsstyrelsen viser, at det tager 4 minutter fra man ringer efter brandvæsnet i Ballerup til brandbilen er fremme. Til gengæld må borgerne i f.eks Allerød vente mere end dobbelt så lang tid - nemlig ni et halvt minut.

Minutterne kan være forskellen på liv og død, det mener de i Ballerup.

-Vi har haft en enkelt hændelse, hvor vi nåede ud i tide og kunne redde en person ud, siger beredskabschef Michael K. Andersen fra Ballerup Brandvæsen til TV2 Lorry.

Den store forskel i udrykningstiderne ligger i bemandingen. Ballerup har 6 brandmænd på standby. De rykker ud til flere hundrede brande om året.

-Vi bruger flere penge på vores beredskab, vi har døgnberedskab, og det betyder selvfølgelig, at vi kommer hurtigere afsted, fortsætter beredskabschef Michael K. Andersen.

Allerød har derimod ikke råd til fuldtidsbrandmænd, og her kører man kun ud omkring 100 gange om året. Alligevel mener beredskabschef Thøger Refshage fra Allerød ikke, at borgerne er dårligere sikret. Men han har alligevel en opfordring til borgerne i kommunen.

-Det ville være en rigtig god ide, hvis folk havde røgalarmer hjemme, for det kan forhindre, at branden bliver stor, for de opdager det.

Beredskabschef Michael K. Andersen siger til TV2 Lo


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik