Brandvæsnet kom landsholdet til undsætning

Landsholdet træner op til VM i Helsingør, og træningsanlægget er så hårdt ramt af tørke, at brandvæsnet har måttet hjælpe med vand til banen.

De seneste ugers varme og solskinsrige forårsvejr har sat sit præg på det danske fodboldlandsholds VM-træningslejr i Helsingør.

Træningsbanen var i den forgangne uge så tørt, at man måtte indhente assistance fra brandvæsnet, så man kunne få vandet banen godt og grundigt, inden træningen gik i gang.

- Vi lavede en aftale med brandvæsnet om, at hvis der ikke var noget akut omkring dem, så kunne de komme og hjælpe os, siger Jacob Wadland, pressechef hos DBU, til TV 2 Lorry.

- Udfordringen var, at banen simpelthen var for hård. Jeg er ikke greenkeeper, men som jeg har fået det forklaret, så kan man ikke bare vande en hård bane en enkelt gang, og så er den blød. Det kræver rigtigt meget vand, og de vandingsanlæg, de havde deroppe, var ikke kraftige nok til at kunne gøre det her, siger han.

En stor hjælp

Landsholdet trænede i den forgangne uge onsdag, torsdag og fredag ved Helsingørhallen. Onsdag troppede brandvæsnet op med deres vandtankvogn og vandede banerne. Ifølge Jacob Wadland lykkedes det at gøre banen lidt blødere, så træningen kunne gennemføres.

- Det ender ikke med at blive fuldstændig optimalt, men det gjorde en forskel. Så det var en stor hjælp, nu hvor omstændighederne var, som de var, siger Jacob Wadland.

Han fortæller, at landsholdet under deres træning typisk plejer at benytte banen på Helsingør Stadion, som ligger tæt på deres basecamp på Hotel Marienlyst.

Men grønsværen på byens stadion har været medtaget af, at FC Helsingør gennem foråret har spillet mange kampe, og derfor har Helsingør Kommune i stedet tilbudt landsholdet at træne på nogle baner bag ved Helsingørhallen. 

Et specielt tilfælde

Om det også fremadrettet vil blive nødvendigt at bede brandvæsnet om hjælp til at få vandet træningsbanerne i tilfælde af tørke, er uvist, da det afhænger af flere forhold.

- Jeg tror, man tager det lidt på ad hoc-basis, hvis behovet skulle opstå. Vi kan ikke gå ind og planlægge med, om brandvæsnet har tid og ressourcer. Det her var et specielt tilfælde, så vi kunne komme i gang med træningen. Kommunen har været gode til at vande banen løbende op til og give den rigtig meget kærlighed, men der var et efterslæb, som der var behov for at indhente, siger Jacob Wadland.

Han oplyser, at landsholdet mandag fortsætter træningen, og at man denne gang forventer at kunne benytte FC Helsingørs fodboldstadion.    


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik