Brandvæsens opråb præsenteres som 'accept' i byrådssale

Selvom Østsjællands Beredskab har kritiseret en ny plan for risikobaseret dimensionering, bliver kritikken omtalt som accept i byrådssalen.

Et forslag om en neddimensionering af det akutte beredskab på Østsjælland er i øjeblikket på tegnebrættet blandt politikerne i både Roskilde og Køge Kommune.

Forslaget har været i høring, hvor Beredskabsstyrelsen har udtalt sig på vegne af Østsjællands Beredskab, der med forslaget skal halveres.

Men der er tilsyneladende stor forskel på, hvordan Beredsskabsstyrelsens høringssvar forstås. Det skriver Dagbladet Roskilde.

Mens Beredskabsstyrelsen retter kritik af af forslaget, præsenteres udtalelserne i byrådssalen i stedet som en godkendelse af planerne. 

- Beredsskabsstyrelsens svar på høringen kan betragtes som en accept af den fremsendte plan, lød det i Roskildes byrådssal, da planen for den risikobaseret dimensionering blev fremlagt med høringssvarene.

Men ifølge Beredsskabets kommentarer er det ikke just en accept, der bringes til bordet.

I stedet retter de kritik af både reduktionen af antal indsatsledere, i uddannelse og brugen af hurtige responsenheder, skriver avisen.

Styrelsen skriver om muligheden for at gå fra fire til to indsatsledere, at "indsatslederne vil kunne få køretider på 24-26 minutter til visse yderområder i syd og nord."

Samtidig påpeger de, at Østsjællands Beredskab vil uddanne holdlederne til at kunne varetage endnu flere opgaver.

Beredskabets plan er dog, at det skal ske i løbet af en tre-årig periode, mens besparelsen med holdledere skal ske med det samme. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik