Brandvæsenet knokler: Vesterbrogade fortsat spærret

Hovedstadens Beredskab er fortsat i gang med efterslukningsarbejdet på Vesterbrogade 146 i København efter branden fredag.

Brandvæsenet har arbejdet på højtryk det meste af natten, men der er stadig efterslukningsarbejde, som skal udføres på Vesterbrogade. Det oplyser Hovedstadens Beredskab til TV 2 Lorry lørdag morgen. 

- Vi er fortsat i gang. Vi arbejder indvendigt med efterslukning og følgeskadebekæmpelse, det vil sige,  hindrer at vandskader bliver værre. Udenfor arbejder vi ovenpå bygningen med at slukke eventuelle ildlommer. Det vil sige, steder hvor der kan ligge ild for eksempel under tagsten, siger Tim Simonsen, Talsmand for Hovedstadens Beredskab. 

Gavlene på bygningen kan styrte sammen, og derfor skal de fjernes sikkert. 

- Vi har fjernet den ene gavl i løbet af natten. Nu er vi ved at klargøre til at den anden kan fjernes i løbet af dagen, siger talsmanden. 

Hovedstadens Beredskab forventer at arbejde på stedet hele dagen med omtrent 12-14 mand.

Vesterbrogade er forsat afspærret, og det er lørdag morgen ikke muligt at sige, hvornår den bliver genåbnet.

- Vi vil gøre det hurtigst muligt. Men vi forventer, at Vesterbrogade er spærret i hvert fald resten af formiddagen. Måske også over middag, lyder det fra vagtchef ved Københavns Politi Henrik Stormer. 

Gaden er spærret fra krydset ved Enghavevej/Kingosgade til Kochsvej. Det betyder, at Movias linje 6A kører ad Pile Allé og Frederiksberg Allé i stedet. Stoppestederne Barfods Skole, Platanvej og Enghavevej/Vesterbrogade betjenes derfor ikke. 

Ifølge Hovedstadens Beredskab har branden forårsaget brandskader i lejlighederne på 4. sal lige under taget. Men i resten af bygningen vil der kun være røgskader, lyder vurderingen.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik