Brandstiftelser og bandeanholdelse kan være forbundet

De påsatte brande på Nørrebro kan have forbindelse til anholdelsen af et højtstående bandemedlem tidligere på ugen, fortæller Københavns Politi.

Som led i efterforskningen af en række påsatte brande på Nørrebro undersøger politiet en mulig relation til en anholdelse foretaget tidligere på ugen af et højtstående bandemedlem.

Det bekræfter Københavns Politi over for TV 2 Lorry:

- Det er korrekt, at vi har foretaget anholdelse af en banderelateret person. Jeg vil ikke komme nærmere ind på anholdelsen.

For tredje nat i træk var Nørrebro natten til søndag plaget af uroligheder. Fire biler brød i brand, og politiet formoder, at flere af dem er påsat.

Brandende kommer i slutningen af en weekend, hvor politiet både natten til fredag og lørdag også har rykket ud til uromagere, der satte ild til biler, containere og skraldespande.

Fredag blev to anholdt, og lørdag kunne politiet anholde tre som senere blev løsladt, fordi dommervagten ikke vurderede der var beviser nok til en varetægtsfængsling.

Motivet til de pludseligt opståede uroligheder er ikke lagt fast endnu.

På baggrund af et tip har TV 2 Lorry spurgt Københavns Politi, om urolighederne kan relatere sig til en anholdelse af et højtstående bandemedlem tidligere på ugen.

Over for TV 2 Lorry bekræfter Københavns Politi, at de i torsdags anholdt en ledende bandefigur, men vil ikke lægge sig fast på, at der er en sammenhæng.

Det bekræftes dog, at anholdelsen indgår som led i efterforskningen

- Hvorvidt det er årsagen til det vi ser nu, det har vi svært ved at svare på, der kan også være andre vinkler. Vi undersøger forskellige muligheder, siger politiinspektør ved Københavns Politi, Peter Buhl.

Videoen fra slukningsarbejdet natten til søndag.
En afbrændt bil på Wesselsgade.
En afbrændt bil på Wesselsgade.
Foto: Stine Sylvestersen - TV 2 Lorry
 
 
Foto: Stine Sylvestersen - TV 2 Lorry

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik