Brandslukning bliver kommunalt: Falck mister udbud i Nordsjælland

Fra 2019 vil brandslukningsopgaven i Furesø, Egedal, Hillerød, Frederikssund, Halsnæs og Gribskov være kommunal. Falck har tabt udbuddet.

Al brandslukning i seks af hovedstadsområdets nordvestlige kommuner kommer tilbage på kommunale hænder.

Det sker, efter at Frederiksborg Brand og Redning har aflyst et samlet udbud af brandslukningsopgaven i Furesø, Egedal, Hillerød, Frederikssund Halsnæs og Gribskov kommuner.

Det viste sig nemlig, da kuverten blev åbnet, at kontrolbuddet, som det fælles beredskab selv har lagt ind på opgaven, var klart mere fordelagtigt end Falcks bud. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det er derfor en enig beredskabskommission, som har truffet beslutning om hjemtagning, siger borgmester Steen Hasselriis, der er formand for kommissionen, til Frederiksborg Amts Avis. 

Falck: Rystede og kede af udfaldet

Fem af Falcks stationer i Nordsjælland mister brandslukningsopgaverne per 1. januar 2019. Det handler om stationerne i Helsinge, Gilleleje, Hillerød, Stenløse og Farum.

Hos Falck blev meddelelsen modtaget torsdag aften.

- Vi er rystede og kede af udfaldet. Vi har brugt aftenen og formiddagen til at informere vores personale - og vi vil nu bruge den kommende tid på at granske tallene og se vores udbud og processen igennem, siger brandchef Bendt Trustrup til Frederiksborg Amts Avis.

Omkring 100 af Falcks brandfolk - de fleste deltidsansatte - skal skifte arbejdsgiver til Frederiksborg Brand og Redning. Samtidig har det fælles beredskab i et separat udbud besluttet at hjemtage al materiel. Det betyder, at hele vognparken af brandkøretøjer i de seks kommuner skiftes ud med udgangen af 2018.

Se hvad brandfolkene siger til den nye situation her:

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik