Brandmænd angrebet flere gange af fyrværkeri i nat

Brandfolk fra Hovedstadens Beredskab var i nat skydeskiver for flere fyrværkeri-angreb.

Ved flere lejligheder blev brandfolk for Hovedstadens Beredskab beskudt med fyrværkeri under slukningsarbejde nytårsnat.

Det fortæller operationschef Kristian Næsted fra Hovedstadens Beredskab til TV 2 Lorry her til formiddag.

Hovedstadens Beredskab har i alt registreret tre af disse hændelser, som fandt sted i Albertslund, i Nordvest og på Vesterbro, hvor nogle har misforstået, hvordan man fejrer nytår.

Brandfolkene blev beskudt med bomberør og vandrette raketter og blev i Albertslund truet til at forlade området, men heldigvis er ingen kommet til skade, lyder meldingen.

- Vi er ikke sat i verden for at være skydeskiver for fulde folk og andre tosser, så det er ikke så sjovt, men vores folk er heldigvis iført solid beskyttelse. Det kan være ret kraftige sager, der bliver fyret af, men ingen er kommet til skade, siger Kristian Næsted.

Politiet assisterer

- Det er helt utilstedeligt, at man udsætter vores medarbejdere for denne fare. Vi har et utroligt tæt samarbejde med politiet om at forebygge og forhindre disse hændelser, lyder det.

Hos Københavns Vestegns Politi ser man på sagerne med stor alvor.

- Det er desværre noget, som er eskaleret de senere år, og det er meget ærgerligt, at de forskellige beredskaber ikke kan få lov til at arbejde i fred og ro, når de er ude på en opgave, hvor de skal sørge for borgernes sikkerhed, siger vagtchef Michael Bundgaard.

I det hele taget havde Hovedstadens Beredskab en travl aften, da antallet af brandudrykninger i år var højere end sidste nytår i Hovedstaden med hele 144 udrykninger.

Der har blandt andet været flere meldinger om ild i flere lejligheder og to villaer i Valby er blevet kraftigt brandskadet. Derudover har det været kraftige brande i bygninger i Albertslund og Glostrup samt flere bilbrande i både Ishøj og Brøndby Strand.

På Nørrebro bredte en brand på en altan sig til flere altaner og lejligheder på Nørrebro, og det skyldtes, at nogen har skudt med fyrværkeri mod bygningen – en ting som Hovedstadens Beredskab har set flere gange nytårsnat.

- Vi har desværre i år oplevet en stigende tendens til at man skyder fyrværkeri mod bygninger. Det er dybt uforsvarligt og har desværre medført skade på flere lejligheder, lød det fra nattens operationschef, Tim Ole Simonsen.

Mens der har været flere brandudrykninger har ambulancetjenesten i Region Hovedstaden ikke haft mere travlt end forventet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik