Brandfrygt giver travlhed hos politiet: "Tænk jer nu om"

Nordsjællands Politi har flere gange i det forgangne døgn måtte rykke ud og indskærpe over for folk, at det stadig er forbudt at tænde bål i det fri.

Flere steder i Nordsjælland er det tilsyneladende ikke feset helt ind på lystavlen hos folk, at der stadig er afbrændningsforbud.

I løbet af det seneste døgn har Nordsjællands Politi således modtaget ti anmeldelser om ild i det fri, fortæller vagtchef Erik Skriver til TV 2 Lorry.

- Folk skal tænke sig om. Rigtig godt om. For det er mere tørt, end man mange går og tror, siger han og henviser til, at der så sent som i går opstod en større markbrand ved Ølstykke, som man formoder skyldtes en gnist fra en mejetærsker, der havde ramt en sten.

Politi og brandvæsen rykkede lørdag ud til en markbrand ved Ølstykke. 
Politi og brandvæsen rykkede lørdag ud til en markbrand ved Ølstykke. 
Foto: Local Eyes

Heldigvis lykkedes det brandfolkene at få branden slukket, inden den spredte sig til noget nærliggende bebyggelse. Men episoden viser, hvor lidt der skal til for, at det kan gå galt, fortæller vagtchefen. 

Hold dig opdateret på kommunens hjemmeside

I forbindelse med de mange anmeldelser, der er tikket ind hos politiet i det forgangne døgn, har man flere gange rykket ud og indskærpet over for folk, at det fortsat ikke er lovligt at tænde bål. Man har dog undgået at give bøder, fortæller Erik Skriver

- Folk har meget hurtigt efterkommet vores anmodninger og slukket bålet, siger han.

Han opfordrer borgere til at tjekke deres kommunes hjemmeside. Her fremgår det nemlig, hvad man må og ikke må, når der er afbrændingsforbud.

På den måde sparer man også politiet for en masse tid og ressourcer.

- Vi har også fået en del henvendelser fra folk, der er bekymret for, at naboen har tændt op i grillen. Det må man godt, så længe det er på egen grund og foregår på et sikkert underlag, siger Erik Skriver.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20061111-165214-4-1920x1247we (1)

Anklage: Albaner i Kastrup brugte kryptomobiler og hemmelige rum i største narkosag nogensinde

Taastrupgård vandalisme dæk skåret op

Her har 60 biler fået skåret dæk op: Nu sætter politiet ind over for vandaler

Drab i Gentofte

15-årig før slagsmål, hvor 18-årig blev dræbt: "Tag maskering med"

Jesper Jul

playFire år efter drabet på politibetjent: Nu samler kollegas kone ind i hans minde

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere