Brandfolk beskudt: Nu sender beredskab kraftig appel til forældre

Brandfolk risikerede liv og lemmer i Brøndby Strand i nat. Derfor kommer indsatsleder nu med en kraftig opfordring til forældre i hele lokalområdet.

Det kunne have grueligt galt, da brandfolk fra Hovedstadens Beredskab i nat blev angrebet med fyrvækeri og kasteskyts, da de var i færd med at slukke en bilbrand i Brøndby Strand.

quote Risikoen for personskade er stor, og det vil vi selvfølgelig ikke have

Tim Ole Simonsen, indsatsleder ved Hovedstadens Beredskab

Flere unge mænd blev set løbe fra stedet, hvor politiet efterfølgende fandt et bomberør og to sten. Det får nu Hovedstadens Beredskab til at komme med en kraftig appel til forældre til børn og unge i hele lokalområdet i håb om, at det kan sætte en stopper for galskaben.

- Der må jo sidde jo nogle ansvarlige voksne og forældre derude, som kender de her unge mennesker. De må træde i karakter og tage en alvorlig snak med dem og fortælle, at det ikke hører hjemme nogen steder, siger Tim Ole Simonsen, indsatsleder ved Hovedstadens Beredskab, til TV 2 Lorry.

- Det er fuldstændig utilstedeligt, at nogen kaster ting og fyrværkeri efter vores medarbejdere. Risikoen for personskade er stor, og det vil vi selvfølgelig ikke have, fortsætter han.

(Se de voldsomme videooptagelser fra episoden i nat nedenfor - artiklen fortsætter under videoen)

Her kan du se, hvor voldsomt det gik for dig i Brøndby Strand i nat.

Har et godt samarbejde med SSP

Det er langt fra første gang brandfolk bliver beskudt med krudt og fyrværkeri. De sidste mange nytårsaftener har beredskaberne rundt om i landet gentagne gange måtte rykke ud til brande med livet som indsats, fordi flere unge mennesker tilsyneladende finder det helt legitimt at angribe dem med.

Indsatsleder Tim Ole Simonsen mener, at nattens hændelse understreger, at der fortsat er behov for en stært forebygende indsats på tværs af beredskaber, politi og kommuner.

- Vores indgangsvinkel, at denne her slags skal forebygges. Vi har i forvejen et godt samarbejde med SSP-enhederne ude i kommunerne, og det er også det regi, der træder i karakter, når de her ting sker, siger han.

Københavns Vestegns Politi oplyste tidligere på dagen, at nattens episode, som nærmere bestemt udspillede sig Guldborgvej kort efter midnat, vil medføre en større polititilstedeværelse i området henover weekenden.  

Har man oplysninger i sagen, bedes man kontakte Vestegnens Politi på telefonnummer 114.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik