Tre brandstationer tilkaldt: Brand rammer butikscenter

Ilden kan være opstået i et tomt banklokale i Skovlunde Centret

00:25

Tre brandstationer samarbejdede om opgaven med at slukke ilden i Skovlunde Centret.

En kraftig brand raserede tidligt lørdag morgen dele af Skovlunde Centret i Skovlunde, Ballerup Kommmune. Beredskab Øst fik melding om branden klokken 04.31.

-Det var en vagt på stedet, der konstaterede, at der var røg i et banklokale og i en Nettobutik. Samtidig kom der også røg fra taget, fortæller indsatsleder Michael Andersen.

Beredskabs Østs brandstation i Ballerup rykkede ud, og der blev tilkaldt hjælp fra brandstationerne i Gladsaxe og Lyngby.

-Vi satte ind med fire slukningsenheder. Der var røg og kraftig varmeudvikling i banklokalet, mens der var røg i Netto og som sagt også røg fra taget. I banklokalet satte vi ind med en såkaldt skæreslukker, fortæller Michael Andersen til TV 2 Lorry.

Læs også Ringe cykelforhold i Køge: “Vi er ikke stolte af det”

En skæreslukker sender meget små vanddråber under højt tryk ind i det brændende område, og det har en kølende effekt, der hjælper til at slukke branden.

-Men så brød branden igennem i taget også. Her brugte vi CAFS-spyd, forklare han.

CAFS-spyd (Compressed Air Foam System) sender en blanding af skum og luft ind i hulrum, som spyddet stikkes ind i og kan dermed kvæle ilden.

Læs også Aktion på psykiatrisk center: Politi skyder 28-årig mand

-Det lykkedes, og vi forlod stedet omkring klokken 07.30. Nu er det overgivet til politiet, siger Michael Andersen.

Dele af Skovlunde Centret er under ombygning og fornhyelse efter et salg af bygningerne. Det ramte banklokale står tomt. Det har været en Nordeafilial, men bruges altså ikke længere. Udenfor er der dog stadig kontantautomater, som er i drift.

 


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret