Brand i tætpakket lejlighed: Beboere evakueret

Brandvæsnet kunne ikke komme til vinduerne i en tætpakket lejlighed, derfor blev opgangen fyldt med røg, og beboerne måtte udstyres beboerne med særlige røgmasker.

En brand i en stuelejlighed i Smedegade på Nørrebro udviklede torsdag morgen så kraftig røg, at ejendommens beboere måtte iføres særlige røgmasker, da de blev evakueret. Under normale omstændigheder åbner brandvæsnet vinduer, så røgen fra branden kan slippe ud, men ved branden på Nørrebro i dag, var det ikke muligt.

Branden udviklede sig dramatisk, fordi lejligheden var så overfyldt med ting, at brandfolkene ikke kunne komme til vinduerne. De mange ting i lejligheden udgjorde i sig selv en stor brandfare.

- Der har tilsyneladende boet en samler, for lejligheden var pakket med ting og udgjorde en temmelig stor brandbelastning, siger Michael Møller Københavns Brandvæsen til Ritzau.

Fordi brandvæsnet ikke kunne komme til vinduerne i den brændende lejlighed, blev røgen inde i huset, hvilket førte til den dramatiske evakuering af beboerne.

- Opgangen var fyldt med røg, så vi måtte give overboerne særlige filtermasker på, som vi bruger, når vi evakuerer på grund af røg, siger operationschef Michael Møller.

Ud over lejligheden, hvor ilden opstod, er yderligere en lejlighed i opgangen blevet røgskadet. Der er torsdag ingen forklaring på, hvad det var der gik ild i. Stuelejligheden vil blive undersøgt af politiets brandteknikere for at finde ud af, hvordan ilden opstod.

Ingen kom til skade ved branden, som torsdag formiddag stadig krævede efterslukning.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik