Holsteins Palæ var ved at gennemgå en omfattende renovering, da der udbrød brand i en sidebygning

Stormgade forventes afspærret frem til tirsdag aften.

1 af 2

Brand i fredet bygning: Gade spærret frem til tirsdag

Den voldsomme brand, der hærger en fredet bygning i København, lukker Stormgade frem til tirsdag aften.

Branden i den historiske bygning Holsteins Palæ midt i København er så omfattende, at Stormgade vil være lukket helt frem til tirsdag aften, det oplyser Københavns Politi.

Sidebygningen, hvor branden startede tidligt mandag morgen, var under ombygning og ved at blive omdannet til luksuslejligheder med en pris på mellem 6,6 og 12 millioner kroner og med en størrelse på mellem 91 kvm og 386 kvm. 

Læs også: Historisk bygning i Stormgade risikerer at styrte sammen

Fredet bygning

Stormgade 10 er fredet af Kulturstyrlsen, fordi ejendommen repræsenterer det ypperste af dansk bygningskultur; den bedste arkitektur og den vigtigste kulturarvhistorie. Holsteins Palæ er et historisk vidensbyrd om, hvordan man har bygget, arbejdet og levet i Danmark gennem tiden.

Fordi de Holsteins Palæ er kulturarv er de 12 lejligheder i bygningen renoveret i tæt samarbejde med Kulturstyrelsen for at bevare ejendommens historiske og arkitektoniske værdi. 

Palæet rummer i alt 12 ejerlejligheder, og TV 2 Lorry besøgte i februar Holsteins Palæ, der rummer Danmarks muligvis største lejlighed på 386 kvm. Du kan se lejligheden i indslaget her: 

02:32

Lejlighed i Holsteins Palæ til 19 mio. kr.

Luk video

Lejligheden ligger i hovedbygningen i Stormgade 10, og ikke i den sidebygning, hvor branden brød ud mandag morgen. Brandvæsnet oplyser dog, at der har været en massiv røgudvikling i forbindelse med branden, og derfor er det endnu uvist, hvor stor skade der er sket på lejligheden i forbindelse med branden i sidebygningen.