Børnehjemsdreng stævner staten

Tidligere beboer på børnehjemmet Godhavn i Tisvilde vil have en offentlig undskyldning fra socialministeren for den misrøgt og umenneskelige behandling han og andre børnehjemsdrenge blev udsat for.

Poul Erik Rasmussen vil have socialminister, Manu Sareen, til offentligt at undskylde det tilsynssvigt, som han og andre børnehjemsbørn, led under, da de boede på børnehjemmet Godhavn i Tisvilde i starten af 1960'erne.

"Der var intet tilsyn, så forstanderne kunne gøre, hvad de ville, og det gjorde de også," fortæller Poul Erik Rasmussen til TV2/Lorry om sit ophold på Godhavn.

Af den såkaldte Godhavnsrapport fra 2011 fremgår det at børnene på Godhavn for 50 år siden udsat for alvorlige fysiske og psykiske overgreb af flere af skolens ansatte. Mange af børnene blev også udsat for medicinske forsøg med forskellige former for psykofarmaka.

Den grusomme behandling har givet flere af de tidligere beboere på børnehjemmet Godhavn alvorlige psykiske problemer. I snart ti år har de forsøgt at få en offentlig undskyldning. "Det vil give noget fred i sindet", siger en anden tidligere børnehjemsdreng på Godhavn, Arne Roel Jørgensen, til TV2/Lorry.

Tidligere socialministre har bl.a. sagt nej til at give en undskyldning for noget, der er sket for så mange år tilbage. Nuværende socialminister, Manu Sareen, skriver til TV2/Lorry om sagen: "Lige nu afventer Socialministeriet, om der kommer en stævning. Før vi kender indholdet af en evt. stævning, har jeg ikke nogen kommentarer."

Poul Erik Rasmussen har valgt at give Manu Sareen weekenden over til at komme med et imødekommende svar om en undskyldning. Ellers bliver stævningen sendt afsted. "Vi vil ikke give op, vi tror på, at det er menneskelig muligt at give os den undskyldning", siger Poul Erik Rasmussen til TV2/Lorry.

[cke_placeholder_term_theme:"{\"tid\":\"3061\"}"]

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20191202-185853-5-1920x1279we

playTrods lunken modtagelse ser boligministeren positivt på ny ghettoliste

julefrokost

Hårdt pressede restauranter: Ni ud af ti julefrokoster i år er aflyst

Gadehavegård, Ibrahim El-Khatib

play”Det er ligegyldigt, at vi er røget af ghettolisten. Skaden er sket”

Bispeparken

playFandt 22 beboere med uddannelse fra udlandet - nu ryger boligområde af ghettoliste

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere