00:56

Ifølge borgmestrene i Hørsholm og Hillerød skal staten overtage Isterødvejen og betale for udgifterne til omlægningerne, så der kan køre modulvogntog på vejen. Video: Christian Als / Scanpix

Borgmestre vil have staten til at overtage Isterødvejen

Borgmestrene i Hørsholm og Hillerød vil have staten til at overtage Isterødvejen, hvis der fremover skal køre såkaldte modulvogntog på den.

Modulvogntog er en lastbil med flere vogne koblet sammen af to eller tre enheder såsom lastbil, anhænger, trækker, sættevogn eller kærre. Modulvogntog må samlet veje op til 60 ton og være 25,25 meter.

En vej skal ombygges, hvis den skal kunne bære modulvogntog. Derfor må staten gå ind i projektet og spørge sig selv, om det her er den bedste vej for dem at køre på.

Morten Slotved, Borgmester, Hørsholm, Kons.

Den slags kæmpelastbiler skal blandt andet køre på Isterødvejen, men det kræver nogle helt specielle veje, så der er plads til dem. Og det vil borgmestrene i Hørsholm og Hillerød gerne have staten til at betale for.

- En vej skal ombygges, hvis den skal kunne bære modulvogntog. Derfor må staten gå ind i projektet og spørge sig selv, om det her er den bedste vej for dem at køre på, siger Hørsholms konservative borgmester, Morten Slotved.

Som det er i dag, ejer Hørsholm og Hillerød kommune hver et stykke af Isterødvej, og skal derfor også betale for eksempelvis at få lavet ændringer i rundkørsler, der skal udvides.

Læs også Nyt håb: Modulvogntog kører uden om Fredensborg

Men hvis der i fremtiden skal køre kæmpe lastbiler på ruten - så har de to kommuner stillet som betingelse, at staten overtager ejerskabet og dermed driften af vejen.

Det skal ikke være Hørsholm Kommune, der skal betale omkostningerne.

Morten Slotved, Borgmester, Hørsholm, Kons.

Det vil nemlig betyde udgifter for kommunerne, hvis vejen skal gøres klar til de store vogntog - feks skal rundkørslen her i Hørsholm bygges.

- Jeg har som borgmester ingen problemer med, at de kører her på Isterødvejen, for det er en hovedindfaldsvej til Hillerød, og det vil give mening, at de kører her. Men det skal ikke være Hørsholm Kommune, der skal betale omkostningerne for det, siger Morten Slotved.

Læs også Hundested snydes for modulvogntog

Det er i sidste ende op til transportministeren at afgøre, om Istedrødvejen skal overtages af staten.