MODELFOTO: Hovedstadens Letbane ved Herlev Hospital Foto: Presse / Hovedstadens Letbane

Borgmestre til møde i Gladsaxe: Fælles fodslag om Letbanen

Borgmestre mødes netop nu på Gladsaxe Rådhus til et møde, hvor der kun er et enkelt punkt på dagsordenen: Hvad gør vi nu?

Hovedstadens letbane er skudt til midlertidigt hjørne.

Onsdag morgen mødes borgmestrene for de berørte kommuner i et forsøg på at danne fælles front omkring projektet, der blev sendt til midlertidigt hjørne, da politikerne fra Christiansborg valgte at udskyde den tredje behandling om projektets fremtid.

- Det er svært at vide, hvad vi kommer frem til, men jeg håber, at jeg bliver betrygget i, at processen skal køre videre. Men den proces er lidt ude af vores hænder i øjeblikket, for nu er der snart samråd med ministeren, siger Glostrups borgmester, John Engelhardt (Venstre) til TV 2 Lorry forud for mødet.

Mødet, der afholdes på Gladsaxe Rådhus, vil ifølge Albertslunds borgmester, Steen Christiansen (Soc.dem.), være en drøftsag om udskydelsen af tredjebehandlingen, som i værste fald ender med, at Christiansborg og regeringen ikke længere bakker om om projektet.

- Hvis man skal have med hinanden at gøre politisk, så skal man også kunne stå ved de aftaler, som der indgås, lyder det fra borgmesteren til TV 2 Lorry, der ikke ser det som en mulighed, at projektet falder til jorden.

- Vi har brugt 400 millioner på Hovedstadens Letbane indtil nu, så nu skal det her realiseres, siger Steen Christiansen.

TV 2 Lorry følger sagen.