Borgmestre tester Københavns gader i kørestol

Handicaprådet i København havde i dag, onsdag, inviteret en gruppe borgmestre til at opleve byen fra en rullestol.

Det kan være en udfordring for handicappede at komme frem med kørestol i Københavns gader.

- Det at prøve at være menneske med et handicap i Københavns Kommune, den bedste måde at prøve det på, det er ved at prøve det selv, siger Janne Sander, formand, Handicaprådet i København.

Sammen med nogle andre medlemmer havde hun derfor arrangeret, at en gruppe københavnske borgmestre skulle en tur gennem byen i kørestol. 

quote Det at prøve at være menneske med et handicap i Københavns Kommune, den bedste måde at prøve det på, det er ved at prøve det selv.

Janne Sander, formand, Handicaprådet i København.

Så Sundheds- og Omsorgsborgmester Sisse Marie Welling, SF, Socialborgmester Mia Nyegaard, Rad.V. og Ninna Hedeager Olsen, Teknik- og miljøborgmester, Enhedslisten satte sig hver i en kørestol og drog afsted.

Alle med en medhjælper, der kunne skubbe, når det kneb. 

Flere bump på vejen

Ruten startede foran Københavns Rådhus, og derfra gik turen over på den anden side af gaden, hvor borgmestrene skulle se, om de kunne trille ind af rampen til Burger King.

Det var en udfordring. 

- Hvis jeg nu tipper, så kunne det gå rigtig galt, det ville være yndigt, siger Mia Nyegaard, socialborgmester, København Kommune, Rad.V., da hun skal bakse sig op ad den smalle rampe, der kun lige har plads til kørestolen. 

Det lykkedes dog for dem alle - med god hjælp fra deres hjælpere - at komme ind på fastfoodrestauranten, og turen gik videre over de toppede brosten. 

De mødte blandt andet et sted, hvor der manglede en nedkørsel fra en høj fortovskant. Det er generelt flere forhindringer for kørestolsbrugere, når de skal bevæge sig rundt i København, oplever de i Handicaprådet.

quote Den i hvert fald er fuld af forhindringer, og det skal vi blive bedre til at gøre noget ved.

Mia Nyegaard, Socialborgmester

- Det er jo en gammel by med gamle belægninger. Der er højdeforskelle mellem fortov og vejniveau, og når man så skal krydse, så får man jo udfordringer, siger Janne Sander, formand, Handicaprådet i København..

Og den oplevelse kan Socialborgmesteren sagtens genkende efter en guidet tur i kørestolen.

- Den er i hvert fald er fuld af forhindringer, og det skal vi blive bedre til at gøre noget ved. En ting er at opleve, at brosten og så videre ligger forskelligt, men det der med, at der er skilte og cykler, der står der, hvor man egentlig skulle kunne køre med en kørestol, det er ret udfordrende, siger Socialborgmester Mia Nyegaard.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik