Borgmestre jubler over udsigt til forlænget motorvej

Muligheden for en forlængelse af Hillerødmotorvejen vækker glæde på borgmestergangene i de Nordsjællandske kommuner.

02:29

Nu bliver der offentliggjort en VVM-redegørelse, der fastslår, at en 4-sporet motorvej mellem Allerød og Hillerød er "samfundsmæssigt yderst rentabelt".

En forlængelse af Hillerødmotorvejen, så den fremover kan komme til at gå hele vejen nord om Hillerød er kommet et skridt nærmere realisering.

Det står klart, efter en VVM-undersøgelse fra Vejdirektoratet kalder en motorvejsudvidelse "samfundsmæssigt yderst rentabel", og en række Christiansborg-politikere bakker op om at finde en milliard kroner, en udvidelse vurderes at koste.

Læs også Vejen banet for forlængelse af Hillerødmotorvejen: Håber at påbegynde i 2020

Det vækker ikke overraskende glæde hos borgmestrene i området, der gennem flere år har haft en motorvejsudvidelse højt på ønskelisten.

Forlængelsen af motorvejen skal gå fra Allerød og nord om Hillerød. Foto: Screendump fra Vejdirektoratets VVM-undersøgelse

- Vi er så glade for vurderingen i VVM-undersøgelsen. Det bekræfter os i nødvendigheden og i at anlægsarbejdet ikke bliver så dyrt, siger Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød for Socialdemokratiet.

Trafikmafiaboss kræver handling bag ord

Borgmesteren er en del af den såkaldte trafikmafia fra Nordsjælland – et netværk af folkevalgte politikere i området, der arbejder for at forbedre Nordsjællands infrastruktur ved at lægge pres på christiansborgpolitikerne til at lægge flere trafikinvesteringer i området.

Talsmanden for dette netværk er Kirsten Jensens partifælle, Halsnæs-borgmester Steffen Jensen. TV 2 Lorry overdrog ham i dag VVM-undersøgelsen.

- Den (undersøgelsen, red.) siger, hvad vi havde forventet. At motorvejen både er billigt og en god investering for samfundet, at det halverer ulykker og forkorter køretiden for de rejsende, siger Steffen Jensen, der dog holder øjnene på vejbanen:

- Jeg er glad, når midlerne bliver afsat. Det er der, der skal sættes handling bag ordene. Når det er så god en pris og så godt for virksomhederne og borgere og pendlere, så mener jeg, det er noget, der bør sættes i gang med det samme.

Borgmestrene Kirsten Jensen og Steffen Jensen jubler over udsigten til en forlængelse af Hillerødmotorvejen. Foto: TV 2 Lorry

Læs også Folketingsmedlemmer og borgmestre i fælles front: Her er Nordsjællands nye trafikmafia

01:46

Glæde over VVM-redegørelse.

Luk video

Skal med i finansloven 2019

Bevæbnet med Vejdirektoratets undersøgelse har borgmestrene nu tænkt sig at holde politikerne på Christiansborg til ilden.

- I fællesskab med mine borgmesterkollegaer vil vi fortsætte med at lægge pres på Christiansborg. Det er nu, Folketinget skal have Hillerødmotorvejen med i finansloven, og vi er stærkt opmuntrede, siger Hillerød-borgmester Kirsten Jensen.

- Jeg tror, vi er kommet markant tættere på netop fordi, undersøgelsen viser, at prisen for forlængelsen er rigtig god – nærmest for god til ikke at gøre noget ved det, siger Halsnæs-borgmester Steffen Jensen.

Vejdirektoratet skønner, at en forlængelse af Hillerødmotorvejen fra Allerød til lidt nord for Hillerød vil koste 980 millioner kroner.

I TV 2 Lorrys serie 'Mit liv i kø' satte en række borgere ord på, hvad de synes om de lange køer i Hovedstadsområdet. Se hele serien HER.

BEGREBET "TRAFIKMAFIA"

"Den jyske trafikmafia" er et begreb, som både politikere og medier i årevis har brugt, når de skal forklare, hvorfor milliardedyre trafikinvesteringer ofte ender i Jylland. Siden hen har politikere fra den københavnske Vestegn dannet en lignende tværpolitisk alliance, og nu gør det samme sig ligeledes gældende blandt flere folkevalgte i Nordsjælland. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik