Borgmestre i Nordsjælland: Frygter at der mangler betjente

Borgmestre i Nordsjælland frygter, at der ikke er betjente nok i den nordlige del af regionen. Nordsjælland afgiver mange betjene til bandekonflikten.

En række bekymrede borgmestre i Nordsjælland er gået sammen om et brev til justitsminister Søren Pape Poulsen.

I brevet giver borgmestrene udtryk for, at de er bekymret for, at politistationerne i Nordsjælland afgiver mange ressourcer til kampen mod bandekonflikten i København.

Det erfarer Frederiksborg Amts Avis.

Der er tale om et samstemmigt kor af samtlige nordsjællandske kommuners borgmester - dog med undtagelse af Halsnæs Kommunes borgmester, Steen Hasselriis (V).

Fra Furesø til Frederikssund

En af de mange kritiske bykonger, som går i rette med justitsministeren, er Ole Bondo Christensen, der er borgmester i Furesø Kommune for Socialdemokratiet. 

- Vi har kunnne se, at også Nordjsællands Politi har skulle aflevere personale til bandekrig, til terrorforebyggelse og grænsekontrol. Og det er klart, at det giver en bekymring hos os. Er der så det rigtige antal politifolk til både at forebygge og efterforske de indbrud der sker i vores område, siger Ole Bondo Christensen til TV2 Lorry.

Frederiksunds borgmester, John Schmidt Andersen (V), er ligeledes bekymret for udviklingen. 

- Vi oplever bare, at nogle af de indbrud, vi førhen havde en fornemmelse af, at man lavede noget taskforce på, tager længere tid nu. Og vi vil jo gerne have stoppet al den utryghedsskabende virksomhed, som foregår i vores område lige pt., siger han.

quote Beredskabet er intakt, og der er patruljer på gaden som altid. Men det er klart, at der er nogle ting, der tager længere tid, når vi afgiver folk.

Chefpolitiinspektør Magnus Andresen, Nordsjællands Politi

Politiets ledelse: Beredskabet er intakt

Justitsministeriet har modtaget brevet, men ministeriet har på grund af den korte tidsfrist ikke haft mulighed for at besvare det endnu.

Hos Nordsjællands Politi maner chefpolitiinspektør Magnus Andresen dog til besindighed.

- Man kommer ikke til at opleve, at nu kommer der mange flere politifolk tilbage til Nordsjælland. Vi har hele tiden haft en patruljedækning og drift i Nordsjælland, som gør at vi har været synligt til stede. Vi har haft de patruljer der har været brug for. Det, jeg regner med og håber på, at vi kan få en forbedring på, er vores sagsbehandlingstider. Nu kommer der lidt flere hænder tilbage, så vi også kan få ryddet lidt på i de sagsbunker, der ligger, siger Magnus Andresen.

Heller ikke borgmester i Steen Hasselriis i Halsnæs er enig i sine kollegers bekymring.

- Men alle er klar over problemet, og alle kræfter er sat ind på at løse det. Derfor har jeg ikke skrevet under, siger Steen Hasselriis til Frederiksborg Amts Avis.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik