Borgmester vil presse tosprogede over på andre skoler

Tosprogede elever skal fordeles mere jævnt på Københavns folkeskoler. I København har man således syv folkeskoler, hvor helt op til tre ud af fire elever er tosprogede.

De elever vil skoleborgmester Pia Allerslev (V) nu have fordelt bedre, skriver metroxpress.

»Jeg er bekymret. Vi skal have fordelt de svage bedre ud på de skoler, hvor de kan blive trukket op af stærke elever. Vi tester allerede i dag eleverne, før de kommer i skole. Vi skal skrive direkte til forældrene med svage elever, at jeres børn skal på den og den skole. De skal have et puf,« siger hun til avisen.

Hun foreslår, at det kommer til at ske fra november, når børn skal indskrives i folkeskole næste gang. Forældre vil stadig have frit valg, men tosprogede forældre skal fremover aktivt selv vælge en anden skole.

En undersøgelse viste i januar, at karaktergennemsnittet for tosprogede ved folkeskolens afgangsprøver rasler ned i København og i gennemsnit lå 1,5 karakterpoint lavere end etniske danskere.

Både K, S og SF er positive. SF's Klaus Mygind har selv været leder af den indvandrertunge Blågård Skole på Nørrebro.

»Det her er en klar stramning i forhold til, hvad man gør i dag. Men det vil vi gerne være med til,« siger han til metroxpress.

Professor i pædagogik, Niels Egelund, peger på, at undersøgelser har vist, at alle de stærke elever forsvinder, hvis hver tredje elev er tosproget.

»Det er simpelthen en dårlig cocktail, hvis alt for mange elever er tosprogede. Derfor må man lave et pålæg, der tvinger de her børn over på andre skoler,« siger han til metroxpress.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik