Borgmester vil have 'syge' indvandrerkvinder op af sofaen

Det går ud over sammenhængskraften i samfundet, hvis mennesker, der kan arbejde, ikke gør det, lyder det fra københavnsk borgmester.

I Odense har kommunen succes med at gå sygemeldte kontanthjælpsmodtageres lægeerklæringer efter i sømmene. Metoden har betydet, at ni ud af 10 indvandrerkvinder er erklæret jobparate.

quote Vi kan ikke have folk, der bare dovner den på sofaen derhjemme.

Carl Christian Ebbesen

Nu vil Københavns kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen fra Dansk Folkeparti, have undersøgt, om flere af de københavnske indvandrerkvinder på kontanthjælp er i stand til at arbejde.

- Resultatet i Odense er meget entýdigt, og min mistanke er, at det samme gælder i København. Vi skal også gennemgå kontanthjælpsmodtagerne med den samme tætte kam, siger han til TV 2 Lorry.

Tendensen går ud over sammenhængskræften 

Resultaterne fra Odense viser, at en stor del af byens ikke-vestlige kvindelige indvandrere, der modtager kontanthjælp, og som har en lægeerklæring, ikke er syge, men er i stand til at arbejde.

- Jeg har en klar fornemmelse af, at der nogle af de her kvinder, der ikke ønsker at komme ud på arbejdsmarkedet. Men sådan er det bare ikke i Danmark. Vi kan ikke have folk, der bare dovner den på sofaen derhjemme, siger Carl Christian Ebbesen.

quote Jeg er skuffet over, at borgmesteren ikke har lavet den samme gennemgang.

Carl Christian Ebbesen

Han mener, at der af kulturelle årsager er nogle indvandrerkvinder, der holder sig væk fra arbejdsmarkedet ud fra nogle påståede sygdomme. Men det går ud over sammenhængskraften i samfundet, lyder det.

- Almindelige danskere, der går på arbejde og betaler skat, er jo ikke interesserede i at betale til nogle, der bare går derhjemme. Vi er nødt til at have et samfund, hvor dem, der kan arbejde, også gør det, siger kultur- og fritidsborgmester til TV 2 Lorry. 

Ansvarlig borgmester skal forklare sig

Han vil nu indkalde Københavns radikale beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev til en forespørgseldebat, hvor hun skal redegøre for, hvad hun har gjort i forhold til at undersøge sygemeldte kontanthjælpsmodtagere.

- Jeg er skuffet over, at borgmesteren ikke har lavet den samme gennemgang, lyder det fra Carl Christian Ebbesen. 

Der er rigtig mange penge at hente i at få flere af hovedstadens indvandrerkvinder på kontanthjælp ud på arbejdsmarkedet.

- Vi taler om rigtig mange personer, og man får jo meget pæne beløb hver måned. Det kan være beløb på op mod 100 millioner kroner, som man kunne spare i kontanthjælp og i stedet få som skatteindtægt, siger Carl Christian Ebbesen, der dog påpeger, at han ikke kender de præcise tal. 

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev. 

På landsplan modtager flere end hver 10. kvindelige indvandrer eller efterkommer en kontanthjælpsydelse og er samtidig vurderet som ‘ikke-jobparat’. Helt nøjagtigt 11,9 procent. Til sammenligning er andelen blandt danske kvinder på 2,2 procent, viser nye beregninger, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har lavet for DR Nyheder.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik